Την θέση ότι τελικά κατέρρευσε το αφήγημα του τριγώνου της διαπλοκής, διατύπωσε ο βουλευτής της ΝΔ Δημήτρης Σταμάτης, κατά τη συζήτηση του πορίσματος της εξεταστικής επιτροπής για τα δάνεια κομμάτων και ΜΜΕ στην ολομέλεια της Βουλής. "Είχαμε μια πολυτελέστατη διαδικασία, προανακριτική ουσιαστικά. Εξετάστηκαν χιλιάδες έγγραφα και παρήλασαν δεκάδες μάρτυρες. Πολλές φορές η διαδικασία αυτή ήταν προσβλητική και πιεστική έναντι των μαρτύρων, το αποτέλεσμα ήταν πως η πλειοψηφία είπε πως όχι δεν διαπιστώθηκε παρέμβαση κανενός πολιτικού προσώπου, είτε για τα δάνεια των ΜΜΕ είτε για τα δάνεια των κομμάτων. Το μπελά σας, από τον έλεγχο θα τον βρείτε εσείς", είπε απευθυνόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ.

"Η ΝΔ όχι μόνο δεν πίεσε για να λάβει παράνομα δάνεια αλλά υπέστη καταπιεστική συμπεριφορά. Ενώ η ΑΤΕ είχε σχεδόν το σύνολο των δανείων, αποφάσισε μονομερώς και τετραπλασίασε τα επιτόκια. Ποιος δανειολήπτης θα δεχόταν να τετραπλασιαστούν τα επιτόκια δανεισμού; Εκείνη τη στιγμή που έπαιρνε η ΝΔ τα δάνεια, μπορούσε να τα αποπληρώσει σε 4 χρόνια. Νομιμοποιείστε εσείς που ζητήσατε δια του αρχηγού σας κατ΄εξαίρεση χορήγηση δανείων, πέρα από τους νόμους, δικαιούστε να μιλάτε εσείς;", είπε ο Δημήτρης Σταμάτης ο οποίος έκανε ειδική αναφορά στα δάνεια του ΣΥΡΙΖΑ και την εφημερίδα "η Αυγή".

"Κάποιος πήρε μετοχές της Αυγής, δεν είναι off shore εταιρεία. Αυτός που πήρε τις μετοχές χρησιμοποίησε μια καταπιστευματική εταιρεία της Κύπρου, σήμερα έρχεστε και λέτε ότι αυτή η εταιρεία τις πήρε. Αλλά λέτε ψέματα. Η εταιρεία τα πήρε για λογαριασμό κάποιου φυσικού ή νομικού προσώπου. Πείτε λοιπόν ποιο είναι το φυσικό και νομικό πρόσωπο. Ντρέπεστε; Ποιος είναι ο Ρωχάμης; Γιατί δεν λέτε; Δηλαδή θα μπορούσε να πάρει μετοχές της Αυγής ο οποιοσδήποτε; Είστε αφελείς; Όχι είστε επικίνδυνοι. Οφείλετε να πείτε ποιος κρύβεται πίσω από τις μετοχές της Αυγής", είπε ο Δημήτρης Σταμάτης.

"Υπάρχει διαπλοκή, την οποία εσείς αποκαλύψατε με τη συμπεριφορά σας. Είναι γνωστό ακόμη και στα μικρά παιδιά στην Ελλάδα ότι ο κ. Καλογρίτσας διατηρεί εξαιρετικές σχέσεις μαζί σας και ότι κάνατε τα πάντα για πάρει κάποιο ΜΜΕ ο κ. Καλογρίτσας. Ότι ο κ. Καλογρίτσας, παρά τα χρέη που έχει, τις οφειλές, τα παραπτώματα και ποινικά αδικήματα με την εφορία, πήρε επί των ημερών σας περίπου 100.000.000 ευρώ. Αυτόν που προορίζατε εσείς να κάνει τηλεόραση ή να εκδώσει έντυπο. Και ασκήσατε πίεση σε μια τράπεζα περιφερειακή, την Αττικής για να δώσει δάνεια στον κ. Καλογρίτσα. Είστε απολογούμενοι και κατηγορούμενοι", ανέφερε ο βουλευτής της ΝΔ.