Tην άποψη ότι ο Αλέξης Τσίπρας οδηγεί τη χώρα σε 4ο Μνηµόνιο και νέα αδιέξοδα εκφράζει στα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ» ο σύµβουλος του Κυριάκου Μητσοτάκη και συντονιστής πλέον της επικοινωνιακής στρατηγικής της Ν.∆., Τάκης Θεοδωρικάκος.

Επίσης, ο έµπειρος αναλυτής υπερθεµατίζει στην εξαγγελία του αρχηγού της αξιωµατικής αντιπολίτευσης περί µείωσης των φόρων, προσθέτοντας ότι τα µεγαλύτερα θύµατα των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ. είναι η µέση οικογένεια και οι ασθενέστεροι οικονοµικά πολίτες. Τονίζει, δε, ότι η Ν.∆. είναι έτοιµη όχι µόνο να κυβερνήσει, αλλά και να ενώσει το σύνολο των δηµιουργικών δυνάµεων της ελληνικής κοινωνίας, µε ή χωρίς αυτοδυναµία στις επόµενες εθνικές εκλογές.

Η Ν.∆. έχει πάρει σηµαντικό δηµοσκοπικό προβάδισµα. Πιστεύετε όµως ότι πρόκειται για «ψήφο» επιδοκιµασίας του σχεδίου της ή αποδοκιµασίας των κυβερνητικών πεπραγµένων;

Είναι και τα δύο. Η σηµερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ. είναι πλέον τοξική για τους Ελληνες. Η κοινωνία αναζητά διέξοδο από τη σηµερινή, πολύ δύσκολη κατάσταση. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης καταθέτει το δικό του σχέδιο στους πολίτες, µε λιγότερους φόρους και περισσότερες δουλειές για τους πολλούς. Αυτό έχει θετική αντιµετώπιση, αλλά χρειάζεται πολύ περισσότερο να αναπτυχθούν οι προτάσεις για τις αλλαγές στην Παιδεία, στην Υγεία, στη φορολογία, στην ασφάλεια και στη ∆ικαιοσύνη.

Πόσο κοντά ή µακριά είναι ο στόχος της αυτοδυναµίας; Σας το ρωτώ και µε βάση την πρόσφατη ανάλυση που παρουσίασαν τα «Π», σύµφωνα µε την οποία τα δηµοσκοπικά ευρήµατα φέρνουν τη Ν.∆. πέριξ των 147 εδρών.

Στόχος του Κυριάκου Μητσοτάκη, µε ή χωρίς αυτοδυναµία, είναι να ενώσει όλες τις δηµιουργικές δυνάµεις της χώρας για τις αναγκαίες αλλαγές για την ανασυγκρότησή της και την επιστροφή στην κανονικότητα. Οταν µπούµε στην προεκλογική περίοδο, θα συζητήσουµε πιο συγκεκριµένα.

Θεωρείτε ότι η διενέργεια εκλογών τους επόµενους µήνες είναι στην ατζέντα του πρωθυπουργού; Η Ν.∆. είναι πραγµατικά έτοιµη να κυβερνήσει;

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι έτοιµος να κυβερνήσει µε τη Ν.∆. που αλλάζει και µε όλους τους άξιους Ελληνες που επιστρατεύει. Η εκτίµησή µου είναι ότι ο κ. Τσίπρας θα κάνει τα πάντα για να παραµείνει όσο γίνεται περισσότερο πρωθυπουργός. Φοβάται τις εκλογές, γιατί ξέρει ότι θα τις χάσει µε µεγάλη διαφορά. Αλλά θα υποχρεωθεί να πάει σε εκλογές, προτού αποκαλυφθεί πλήρως ότι οδηγεί τη χώρα σε νέα αδιέξοδα, προς 4ο Μνηµόνιο, που θα ζητάµε για να κρατηθούµε µέσα στην ευρωζώνη. Γι’ αυτό είναι αδύνατο να βγάλει την τετραετία.

Διαβάστε στην εφημερίδα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ολόκληρη τη συνέντευξη του Τάκη Θεοδωρικάκου.