Προσωπική επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα ετοιμάζει η Νέα Δημοκρατία ενόψει της συζήτησης του πορίσματος της εξεταστικής επιτροπής για τα δάνεια κομμάτων και ΜΜΕ την επόμενη Τετάρτη στη Βουλή.

Η συνέντευξη του Αντιπροέδρου της Εξεταστικής Δημήτρη Καμμένου στο protothema.gr περί αόρατου χεριού που παρενέβη στη συγγραφή του πορίσματος έδωσε "αέρα" στην Πειραιώς η οποία αλλάζει την αρχική γραμμή περί θησαυρού -άνθρακα και δηλώνει πλέον ανοικτά ότι στόχος του ΣΥΡΙΖΑ με τη σύσταση της εξεταστικής ήταν ο εκβιασμός και ο έλεγχος ΜΜΕ και τραπεζικών στελεχών. Μιλώντας σήμερα το πρωί στην ΕΡΤ ο εισηγητής της πορισματικής θέσης της Ν.Δ στην εξεταστική Νότης Μηταράκης ανέβασε τους τόνους λέγοντας πως η σύσταση της εξεταστικής επιτροπής από την κυβέρνηση δεν ήταν αθώα. "Η σύσταση της Εξεταστικής Επιτροπής δεν ήταν μία αθώα υπόθεση, στόχος του ΣΥΡΙΖΑ ήταν ο εκφοβισμός των Τραπεζιτών, για τον έλεγχο του πολιτειακού, πολιτικού και μιντιακού τοπίου της χώρας κι αυτό φάνηκε από τη χθεσινή συνέντευξη του Δ. Καμμένου στο Πρώτο Θέμα" είπε ο κ. Μηταράκης.

Αναφερόμενος στο τρίγωνο της διαπλοκής ο κ. Μηταράκης έδειξε ότι η Ν.Δ ετοιμάζει ενόψει της συζήτησης του πορίσματος αντεπίθεση με ανάδειξη των σκοτεινών σημείων που αφορούν στον ΣΥΡΙΖΑ. " Διαπλοκή υπάρχει και συγκεκριμένα είναι: (α) η έμμεση χρηματοδότηση του ΣΥΡΙΖΑ από offshore, (β) η πίεση στον ΔΟΛ να παραδώσει τα "κλειδιά", (γ) ο εκφοβισμός του Πρώτου Θέματος, (δ) η δανειοδότηση του κ. Καλογρίτσα από την Τράπεζα Αττικής, χωρίς κανόνες, με εγγύηση βοσκοτόπια, για να πάρει τηλεοπτικό κανάλι. Αυτό είναι το τρίγωνο της αμαρτίας που τώρα προσπαθεί να χτίσει ο ΣΥΡΙΖΑ" είπε ο κ. Μηταράκης δίνοντας πρόγευση για όσα θα υποστηρίξει η Ν.Δ την επόμενη Τετάρτη.