Λίγες ώρες πριν την ανάληψη των νέων του καθηκόντων στο ΔΟΛ, το πρώην στέλεχος της κυβέρνησης Τσίπρα, επιλέγει την εφημερίδα ΑΥΓΗ,  προκειμένου να δώσει τις δικές του εξηγήσεις και να δικαιολογήσει την μετάβασή του από την κυβέρνηση στο ΔΟΛ.

Ο κ. Μουλόπουλος ξεκαθαρίζει ότι ήταν δική του προσωπική απόφαση και φυσικά στις καταγγελίες ότι υπάρχει πολιτική συμφωνία πίσω από την τοποθέτησή του, απαντάει πως «μια μόνο πολιτική συμφωνία πρέπει να υπάρξει για τον ΔΟΛ, η συμφωνία όλων των πολιτικών κομμάτων».

Σε άλλο σημείο ο κ. Μουλόπουλος καταγράφει τις μαύρες ημέρες που έρχονται για τον Τύπο σημειώνοντας ότι εδώ έγκειται η «πολιτική συμφωνία των πολιτικών κομμάτων» προκειμένου να διασωθεί ο Τύπος στο σύνολό του. «Με την κατάργηση του αγγελιόσημου κινδυνεύουν όλες οι εφημερίδες, το πρόβλημα αφορά όλους».

Στις ενστάσεις που υπάρχουν από τα πολιτικά κόμματα ο κ. Μουλόπουλος απευθύνει κάλεσμα συνεργασίας. «… ας έρθουν να βοηθήσουν. Ένα στέλεχος από το ΠΑΣΟΚ, ένα από τη Νέα Δημοκρατία, τους περιμένω».

Σημειώνει επίσης, ότι το πρόβλημα του ΔΟΛ δεν είναι πρόβλημα εσόδων αλλά πρόβλημα δανεισμού. Ωστόσο παραδέχεται ότι δεν υπάρχει ακόμη επενδυτής, ενώ αναφέρει τρία ονόματα και μετά από σχετική ερώτηση απαντά: «Έχουν ακουστεί πολλά, δεν ξέρω τι ισχύει. Ο Μπόμπολας μπορεί να βρει τη χρηματοδότηση που θα απαιτηθεί, ο Σαββίδης ακόμα περισσότερο. Και ο Δ. Μάρης που ακούγεται, έχει επίσης οικονομική επιφάνεια».

Τέλος, μεταξύ άλλων σημειώνει ότι άποψη δεν έχουν μόνο όσοι εργαζόμενοι αντιδρούν αλλά και οι υπόλοιποι.