Της Στέλλας Νοβάκη

«Κολλητός» και δεξί χέρι του πρωθυπουργού, μέχρι που ήρθε μεταξύ τους η ρήξη. Ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης ένα από τα πιο προβεβλημένα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησης Τσίπρα, έχει αποχωρήσει από το πολιτικό προσκήνιο, όχι όμως από την πολιτική και πλέον εργάζεται ως υπάλληλος μεγάλης τράπεζας.

Η ζωή του Γαγριήλ Σακελλαρίδη τα τελευταία χρόνια έχει αλλάξει ριζικά. Από πρωτοπαλίκαρο της πρώτης διακυβέρνησης της χώρας από τον ΣΥΡΙΖΑ, οδηγήθηκε στην παραίτησή του και από την βουλευτική του έδρα. Για μεγάλο χρονικό διάστημα επέλεξε να απομονωθεί πολιτικά και κομματικά και τα επόμενα νέα που μάθαμε αφορούσαν την προσωπική του ζωή και όχι την πολιτική του δράση. Νυμφεύτηκε την δημοσιογράφο Ράνια Τζίμα και ήδη έχουν στην αγκαλιά τους το πρώτο τους παιδάκι.

Σήμερα ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης, παρ’ ότι αντιμτεωπίζεται και πάλι ως πολιτικό πρόσωπο από πολλούς, ωστόσο λίγοι γνωρίζουν, αυτό που αποκαλύπτει σήμερα και η εφημερίδα ΕΘΝΟΣ, ότι εργάζεται στο τμήμα ερευνών μεγάλης τράπεζας, αφήνοντας πίσω του τον ορυμαγδό της πολιτικής.

Το 2014 ήταν υποψήφιος Δήμαρχος Αθήνας και όταν δεν κατάφερε έγινε κυβερνητικός εκπρόσωπος για επτά μήνες. Τον Νοέμβριο του 2015, δύο μήνες μετά τις εκλογές, παραιτήθηκε. Σήμερα, έχοντας παραδώσει τη βουλευτική του έδρα, έχοντας διαρρήξει κάθε σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ, ακόμη και με στενούς φίλους του στην κυβέρνηση, επέστρεψε σε μια… φυσιολογική ζωή, μαζί με τη σύντροφό του, τη δημοσιογράφο Ράνια Τζίμα, με την οποία είναι ζευγάρι από το φθινόπωρο του 2014. Ωστόσο και η ζωή της Ράνιας Τζίμα έχει ανατραπεί, ευχάριστα ωστόσο. Έγινε μανούλα και πριν από λίγο καιρό ξεκίνησε και την συνεργασία της στο κανάλι του Alpha παρουσιάζοντας πολιτικό ρεπορτάζ.