Αλέξης Τσίπρας και Κυριάκος Μητσοτάκης ετοιμάζονται πυρετωδώς για την πρώτη μάχη στη Βουλή την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση που ζήτησε η Φώφη Γεννηματά με αφορμή τα αγροτικά.

Πρόκειται για την πρώτη μονομαχία ανάμεσα στον πρωθυπουργό και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης για το 2017 με την κατάσταση να είναι εντελώς διαφορετική. Η συζήτηση μπορεί να είναι για τα αγροτικά θέματα αλλά είναι στους σχεδιασμούς και των δύο η συζήτηση να επεκταθεί και σε άλλα θέματα με τον κάθε ένα από τους δύο να προσδοκά διαφορετικά κέρδη από τη σύγκρουση στη Βουλή.

Ο μεν Αλέξης Τσίπρας θα προσπαθήσει να αλλάξει την εικόνα που υπάρχει γύρω από τις διαπραγματεύσεις για το κλείσιμο της αξιολόγησης και τις εξελίξεις γύρω από τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα. Εκείνο που αναμένεται να χρησιμοποιήσει ο Αλέξης Τσίπρας δεν είναι άλλο από τους αριθμούς που δείχνουν ανάπτυξη, ακόμα και μικρή, αλλά και την επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος ταυτόχρονα με την επίτευξη των στόχων.

Από την πλευρά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέλει από τη σύγκρουση στη Βουλή να επαναβεβαιώσει την υπεροχή του έναντι του πρωθυπουργού και το προβάδισμα και τον αέρα που του δίνουν όλες ανεξαιρέτως οι δημοσκοπήσεις. Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θα «χτυπήσει» τον Αλέξη Τσίπρα στα σημεία που πονάει και θα επαναλάβει το αίτημα της Νέας Δημοκρατίας για εκλογές.