Στο στάδιο της προκαταρκτικής εξέτασης που λαμβάνει χώρα στο Πταισματοδικείο της Πάτρας, βρίσκονται δύο ποινικές δικογραφίες, για «σκοτεινές» συμβάσεις και έργα- μαϊμού στον Δήμο Αιγιαλείας, όπως ενημέρωσε τον επικεφαλής του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Νίκο Νικολόπουλο, ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής.


Ο ανεξάρτητος Αχαιός Βουλευτής μετά την απάντηση που πήρε από τον κοινοβουλευτικό έλεγχο δηλώνει στα parapolitika.gr ότι "υπήρχε ούτως ή άλλως, «καπνός», τώρα μένει να αποδεχθεί εάν υπάρχει και «φωτιά». Ευαισθητοποιήθηκε η Δικαιοσύνη και ήδη έχει κινήσει τις απαραίτητες διαδικασίες, για να διερευνηθούν οι σοβαρές καταγγελίες του δημάρχου Αιγίου Θ. Παναγόπουλου».


Η απάντηση ήρθε να συμπέσει, χρονικά με την πρόσφατη καταδικαστική απόφαση για τον τ. Δήμαρχο Στ. Θεοδωρακόπουλο (6μηνη φυλάκιση) και τον τέως αντιδήμαρχο Λεωνίδα Μαυρουδή (8μηνη φυλάκιση) για παρεμφερή υπόθεση και συγκεκριμένα «σπάσιμο εργολαβίας» και για απευθείας αναθέσεις έργων με την υπογραφή του…
Την πληροφόρηση για διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης παρείχε ο Υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής, απαντώντας σε ερώτηση του Αχαιού Ανεξάρτητου Βουλευτή Αχαΐας Νίκο Νικολόπουλο, που είχε ως θέμα: «Καταγγελίες από τον Δήμαρχο Αιγιαλείας για συμβάσεις και έργα μαϊμού, που πληρώνει το Δημόσιο».
Ας σημειωθεί ότι κ. Νίκος Νικολόπουλος στις 23 Νοεμβρίου είχε πάει στη Βουλή τα καταγγελθέντα από τον Δήμαρχο Αιγιαλείας και συγκεκριμένα, είχε επισημάνει: Ο κ.Θανάσης Παναγόπουλος εξέπληξε λέγοντας πως «ακόµα οι συνεργάτες του µε τις δηµοτικές οικονοµικές υπηρεσίες, προσπαθούν να ελέγξουν πλήρως το τι παρέλαβε το 2014».