Της Στέλλας Νοβάκη

Υπήρξε πάντα για τον ίδιο η πηγή έμπνευσης, δύναμης και αυτοπεποίθησης, τώρα εκτός από την σύντροφο της ζωής του, γίνεται και ο πιο δικός τους άνθρωπος. Η μητέρα του παιδιού του. Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας και η σύζυγός του, Ελεάννα Βλάχου, περιμένουν σε λίγους μήνες τον πελαργό και τον… διάδοχο που θα ζεστάνει ακόμη περισσότερο την σχέση τους και θα ολοκληρώσει με τον πιο ευχάριστο τρόπο την οικογένειά τους.

Η όμορφη Θεσσαλονικιά, που σύμφωνα με το δημοσίευμα του Πρώτου Θέματος, είναι ήδη πέντε μηνών και σε λίγο καιρό θα φέρει στον κόσμο τον… γιο τους, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες για το φύλλο του παιδιού, είναι από τις παρουσίες που ο φωτογραφικός φακός λάτρεψε από την πρώτη στιγμή. Κεραυνοβόλος όμως ήταν και ο έρωτάς της με τον Απόστολο Τζιτζικώστα, που ως ζευγάρι από την πρώτη στιγμή, αλλά ακόμη και τώρα παραμένουν διακριτικοί και προσηλωμένοι στην δουλειά και στην οικογένειά τους.

Το ζευγάρι μάλιστα, δεν θέλησε να προκαλέσει ούτε με την σχέση του, αλλά ούτε καν με το γάμο του. Απόστολος και Ελεάννα παντρεύτηκαν κρυφά στην Προταριά, και κατάφεραν να μην τους πάρει χαμπάρι κανείς. Από τότε λίγες είναι οι φορές που οι δυό τους έδωσαν αφορμές για να σχολιαστούν στον Τύπο. Κι όσες φορές έγινε ήταν στο πλαίσιο των πολιτικών δραστηριοτήτων του Απόστολου Τζιτζικώστα. Η Ελεάννα, παρά το γεγονός ότι είναι μια υπερδραστήρια γυναίκα, διατηρώντας δικής της επιχείρηση στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, βρίσκει πάντα τις αντοχές στις προεκλογικές περιόδους να είναι όχι μόνο κοντά στον σύζυγό της, αλλά να αποτελεί και την ψυχή του προεκλογικού του αγώνα.

Ο φωτογραφικός φακός λατρεύει τη νεαρή Ελεάννα, με τα μεγάλα, πράσινα μάτια και τα ξανθά μαλλιά, η οποία είχε αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις από την πρώτη της εμφάνιση στο πλευρό του περιφερειάρχη.

Η Ελεάννα Βλάχου, γέννημα-θρέμμα Θεσσαλονικιά, δεν θα μπορούσε να μην είναι μια δυναμική και υπερδραστήρια γυναίκα. Ανήκει στις πιο επιτυχημένες επιχειρηματίες της Θεσσαλονίκης, καθώς όχι μόνο είναι ιδιοκτήτρια γνωστής αλυσίδας καφέ στο κέντρο της πόλης και στην πολυσύχναστη Πλατεία της Αγίας Σοφίας, αλλά έχει αναλάβει και τη διοίκηση της οικογενειακής επιχείρησης με ρούχα που διατηρεί, με έδρα επίσης τη συμπρωτεύουσα. Ωστόσο, παρ’ ότι η ημέρα της είναι γεμάτη από επαγγελματικές υποχρεώσεις, πάντα βρίσκει χρόνο να είναι κοντά στον Απόστολο Τζιτζικώστα.

 

Μαζί στους αγώνες

Σε κάθε αγώνα που δίνει, σε κάθε βήμα του και σε κάθε πολιτική του υποχρέωση, η Ελεάννα βρίσκεται στο πλευρό του. Δεν είναι από τις συζύγους που δεν έχουν άποψη για την πολιτική και σε κάθε προεκλογική μάχη που έδινε ο Απόστολος Τζιτζικώστας η Ελεάννα Βλάχου ήταν η πιο πολύτιμη και στενή του συνεργάτις.

Μάλιστα, στις τελευταίες αυτοδιοικητικές εκλογές, στις οποίες ο υποψήφιος για την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας εκλέχθηκε περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, η όμορφη επιχειρηματίας έδινε καθημερινά το «παρών» στο εκλογικό κέντρο του και φρόντιζε για κάθε λεπτομέρεια, από τα ραντεβού του μέχρι και τα τηλεφωνήματα των πολιτών που ήθελαν να επικοινωνήσουν μαζί του.Για τον Απόστολο Τζιτζικώστα, το μεγαλύτερο προτέρημα της Ελεάννας δεν είναι η ομορφιά της. Αυτό που τον μάγεψε είναι η υπομονή της, όπως έχει εξομολογηθεί. Από την πλευρά της, η Ελεάννα ξεχωρίζει πολλά στοιχεία στον χαρακτήρα του συζύγου της, αλλά εκείνο που τη συναρπάζει είναι η διάθεσή του να προσφέρει.

 

Ο μυστικός γάμος

Είναι ζευγάρι από το 2007, όμως γνωρίσαμε «επίσημα» την Ελεάννα όταν λίγο πριν από τις αυτοδιοικητικές εκλογές σε μια από τις συνεντεύξεις Τύπου ο Περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας, μας σύστησε την ψιλόλιγνη, ξανθιά καλλονή που στέκονταν δίπλα του. «Αυτό είναι το κορίτσι μου» είπε στους δημοσιογράφους και έτσι όπως τους ξάφνιασε όλους με την πρώτη γνωριμία, έτσι έκανε και με το γάμο του. Λίγους μήνες μετά το κορίτσι που έκλεψε την καρδιά του Περιφερειάρχη, η Ελεάννα Βλάχου, στάθηκε στο πλευρό του ντυμένη νυφούλα.

«Ένας νέος κύκλος άνοιξε στη ζωή μου. Ο πιο σημαντικός κάθε ανθρώπου, η οικογένεια» έγραψε στο twitter την ημέρα του γάμου του ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, δείχνοντας την αφοσίωσή του, στην αγαπημένη του και στη νέα σελίδα που ξεκινάει στη ζωή του.

Ο γάμος έγινε όμως υπό άκρα μυστικότητα στην εκκλησία του Αγίου Νικολάου στην Πορταριά Πηλίου, με κουμπάρους δύο παιδικούς φίλους του γαμπρού.

Ούτε καν οι στενοί συνεργάτες του Απόστολου Τζιτζικώστα δεν γνώριζαν λεπτομέρειες. Άλλωστε δεν είχαν τυπωθεί προσκλητήρια, αφού ο γάμος έγινε σε στενό οικογενειακό κύκλο, ενώ αντί μπομπονιέρες και άλλα έξοδα, προτίμησαν να προσφέρουν χρήματα στο Δημοτικό Βρεφοκομείο Θεσσαλονίκης, «Άγιος Στυλιανός». Μάλιστα, την προηγούμενη ημέρα, ο Περιφερειάρχης βρίσκονταν στις Σέρρες, στην Αμφίπολη και ολοκληρώνοντας την επίσκεψή του είπε στους συνεργάτες του: «Αύριο να είστε όλοι στην Πορταριά. Παντρεύομαι»!

Κεραυνοβόλος έρωτας

Η γνωριμία της όμως με τον Απόστολο Τζιτζικώστα το 2007, ήρθε όχι μόνο να αλλάξει τη ζωή της, αλλά και να της προσφέρει πληρότητα.  Για περισσότερο από τέσσερα χρόνια η Ελεάννα Βλάχου και ο Απόστολος Τζιτζικώστας πορεύονταν μαζί στη ζωή και ζούσαν μαζί, αφού ο έρωτάς τους ήταν κεραυνοβόλος και από την πρώτη στιγμή της γνωριμίας τους παραδόθηκαν στην έλξη που ένοιωσε ο ένας για τον άλλο. Η κοινή τους διαδρομή στη ζωή κρατάει αρκετά χρόνια όμως θέλησαν και οι δύο να διατηρήσουν χαμηλούς τόνους και να μην αφήσουν την σχέση τους εκτεθειμένη στα φώτα της δημοσιότητας κάτι που όχι μόνο κατάφεραν με την σχέση τους, αλλά ακόμη και με το γάμο τους, αφού πέρα από τους δικούς τους ανθρώπους, κανείς δεν γνώριζε τίποτα μέχρι την στιγμή που το αποκάλυψε με την ανάρτησή του στο facebook ο ίδιος ο Περιφερειάρχης.

Η πανέμορφη Θεσσαλονικιά γυμνάστρια, Ελεάννα δεν είναι μόνο μια όμορφη γυναίκα, αλλά και μια δραστήρια επιχειρηματίας της Θεσσαλονίκης, που ως σύζυγος πολιτικού, ξέρει πώς να στέκεται στο πλευρό του, να τον στηρίζει και τον συντροφεύει στα εύκολα και στα δύσκολα.

Το Θεσσαλονικιώτικο ταμπεραμέντο της που συμπληρώνεται ιδανικά από την εντυπωσιακή της εμφάνιση με τα ξανθά μαλλιά και τα καταπράσινα μάτια, αλλά κυρίως η υπομονή της, όπως αποκάλυψε και ο ίδιος ο Απόστολος Τζιτζικώστας, ήταν τα κύρια χαρακτηριστικά που έκαναν την Ελεάννα Βλάχου να ξεχωρίσει στην καρδιά του. Σε κάθε πολιτικό βήμα του Απόστολου  Τζιτζικώστα η Ελεάννα βρίσκεται στο πλευρό του παρ’ ότι και η ίδια έχει την φροντίδα της δικής της επιχείρησης, αφού τους τελευταίους μήνες έχει αποκτήσει το δικό της cafe, στην πλατεία της Αγίας Σοφίας στη Θεσσαλονίκη. Η Ελεάννα γνωρίζει καλά το ρόλο της business woman αφού και η οικογένεια του πατέρα της διατηρεί επιχείρηση και για πολλά χρόνια εργάζονταν μαζί τους. Στην οικογενειακή επιχείρηση με ήδη ρουχισμού η Ελεάννα Βλάχου, έκανε τα πρώτα της βήματα στον επιχειρηματικό κόσμο, αλλά πολύ γρήγορα η εντυπωσιακή της εμφάνιση έγινε η αιτία να την ανακαλύψουν τα media και να γίνει πρωτοσέλιδο ως μοντέλο. Η πασαρέλα, τα φώτα της δημοσιότητας και το συγκεκριμένο life style που απαιτεί το συγκεκριμένο επάγγελμα, δεν γοήτευσαν όμως την νεαρή Θεσσαλονικιά που προτίμησε να όχι μόνο να παραμείνει στην Θεσσαλονίκη, αλλά και να δραστηριοποιηθεί επαγγελματικά στην πόλη που γεννήθηκε.