«Αναξιόπιστη, ανίκανη και αναποτελεσματική» χαρακτήρισε στην ομιλία της την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ η Φώφη Γεννηματά και προέβλεψε πως οι πολιτικές εξελίξεις δεν θα αργήσουν. «Η κυβέρνηση δέχθηκε νέα μέτρα, μείωση του αφορολόγητου, αύξηση του ΦΠΑ, ελπίζω να μη δεχθεί και κατάργηση της προσωπικής διαφοράς στις συντάξεις» τόνισε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μιλώντας στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος .
Χαρακτηρίζοντας το κρίσιμο διάστημα που ακολουθεί ως "ημέρες ενότητας της Κεντροαριστεράς", η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, τόνισε πως αυτό που θα ορίσει το δρόμο της Χαριλάου Τρικούπη είναι το τρίπτυχο αυτόνομη πορεία, διακριτός ρόλος και προοδευτικός λόγος. Παράλληλα, τόνισε πως το ΠΑΣΟΚ ξαναενωμένο είναι πλέον δυνατό και μπορεί μέσα από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη να έχει ρόλο καταλύτη, ενώ διαμήνυσε πως κεντρική στόχευση είναι η στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά όχι η παλινόρθωση της Δεξιάς.
"Θέλουμε να εκφράσουμε όλους τους πολίτες του Κεντροαριστερού χώρου. Απευθύναμε πολλές φορές προσκλήσεις προς όλα τα κόμματα. Είναι θετικό ότι ανταποκρίθηκε το ΚΙΔΗΣΟ. Είναι ώρα να κάνουν ανάλογο βήμα και τα υπόλοιπα κομμάτια της Κεντροαριστεράς. Τους έχουμε καλέσει να έρθουν μαζί μας. Τους περιμένουμε τώρα και όχι αύριο. Ελιτίστικες κινήσεις δεν έχουν καμία απήχηση στην κοινωνία. Δεν έχουν τύχη. Στελέχη που τιμήθηκαν από το ΠΑΣΟΚ επί σειρά ετών έχουν ηθική υποχρέωση να έρθουν μαζί μας", ανέφερε η κ. Γεννηματά, στέλνοντας σαφέστατα μηνύματα τόσο προς το Ποτάμι του κ. Θεοδωράκη, όσο και προς πρόσωπα, όπως η κ. Διαμαντοπούλου και ο κ. Ραγκούσης.
Για την αξιολόγηση η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανέφερε: «Η κυβέρνηση υπογράφει ότι της δίνουν. Υποθηκεύει με σκληρά μέτρα το μέλλον της χώρας. Δεν το δικαιούνται, δεν έχουν τη νομιμοποίηση».
Αναφερόμενη στο Κυπριακό σημείωσε ότι «Στηρίζουμε τις προσπάθειες λύσεις στο πλαίσιο της εθνικής γραμμής. Η Ελλάδα δεν δέχεται συμβουλές από την Τουρκία για την ανάπτυξη των νησιών.