Αποκαλυπτικά είναι τα στοιχεία για το πόθεν έσχες του Γιάνη Βαρουφάκη όπως προκύπτει από τις δηλώσεις που δόθηκαν στη δημοσιότητα. Συγκεκριμένα ο πρώην υπουργός εμφανίζει εισοδήματα 89.840 ευρω τα οποία δεν προέρχονται από την βουλευτική του αποζημίωση καθώς η δήλωση που κατέθεσε αφορά την οικονομική χρήση του 2014 που δεν ήταν βουλευτής.

Ο κ. Βαρουφάκης εμφανίζεται να έχει λογαρισμούς τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Συγκεκριμένα έχει περίπου 7.000 ευρώ στην Εθνική αλλά και στην HSBC . Μαζί με την σύζυγο του έχει περί τις 50.200 δολάρια στην Bank of America ενώ η σύζυγος του έχει μόνη της άλλα 14.831 ευρώ στην ίδια τράπεζα και ένα μικρό ποσό στην Alpha Bank.

Ο κ. Βαρουφάκης εμφανίζεται ως ιδιοκτήτης επιχείρησης χωρίς να προσδιορίζεται το είδος της. Το ίδιο και η σύζυγος του που είναι όμως ιδιοκτήτης αλλά δύο επιχειρήσεων.

Στην κατοχή τους επίσης βρίσκονται τρία αυτοκίνητα και τρείς μοτοσυκλέτες, μια από αυτές για τις μετακινήσεις στην Αίγινα.

Αναφορικά με τα ακίνητα που διαθέτει ο πρώην υπουργός Οικονομικών φέρεται ως ιδιοκτήτης μιας οικίας 78 τμ και δύο αγροτεμαχίων.
Η σύζυγος του έχει δύο οικίες 194 τμ και 380 τμ αντίστοιχα, ένα γραφείο και τρία αγροτεμάχια.