Εντολή να πραγματοποιηθεί την Πέμπτη στη Βουλή ονομαστική ψηφοφορία για να μέτρα που ο ίδιος ανακοίνωσε πριν από λίγες μέρες, έδωσε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

"Ο πρωθυπουργός μόλις προσγειώθηκε στις Βρυξέλλες έδωσε εντολή να τεθούν αύριο σε ονομαστική ψηφοφορία τα μέτρα για το κοινωνικό μέρισμα", ανέφεραν κυβερνητικές πηγές τονίζοντας πως: 

Είχε προηγηθεί η σύντομη ανακοίνωση, μέσω tweet, του εκπροσώπου του προέδρου του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, όπου Θεσμοί επιβεβαιώνουν ότι παγώνουν τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το χρέος, χαρακτηρίζοντας εκτός συμφωνίας τα μέτρα για τους χαμηλοσυνταξιούχους και το ΦΠΑ στα νησιά.

Δεδομένης της θετικής στάσης που έχουν εκδηλώσει τα κόμματα της αντιπολίτευσης επί της τροπολογίας, φαίνεται ότι ο πραγματικός σκοπός του κ. Τσίπρα δεν είναι το εσωτερικό, αλλά να στείλει ένα μήνυμα στους ευρωπαίους εταίρους ότι σύμπασα η ελληνική βουλή στηρίζει το συγκεκριμένο μέτρο.

Επιβεβαιώνοντας τα παραπάνω, πριν από λίγη ώρα, ο διευθυντής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζαχαριάδης, ενημερώνοντας τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες εκτίμησε ότι μια ευρύτατη πλειοψηφία στην αυριανή ψηφοφορία θα βοηθήσει την διαπραγματευτική δύναμη της χώρας, όπως τη βοήθησε η ευρύτατη πλειοψηφία, στο πρόγραμμα του Αυγούστου του 2015.