Κατατέθηκε πριν από λίγο στη Βουλή και θα ψηφιστεί την Πέμπτη στη Βουλή η τροπολογία που αποτυπώνει την εξαγγελία Τσίπρα για την εφάπαξ οικονομική ενίσχυση -αυτός είναι ο ακριβής τίτλος- στους χαμηλοσυνταξιούχους.

Σύμφωνα με την Έκθεση του Λογιστηρίου χορηγείται εφάπαξ οικονομική ενίσχυση στους συνατξιούχους όλων των οργανισμών κύριας ασφάλισης και του Δημοσίου το άθροισμα των οποίων το άθροισμα κύριων και επικουρικών συντάξεων μηνός Δεκεμβρίου 2016 , όπως διαμορφώνεται μετά την παρακράτηση της εισφοράς υγειονομικής περίθαλψης δεν υπερβαίνει το ποσό των 850 ευρώ.

Το ύψος της ενίσχυσης για κάθε δικαιούχο καθορίζεται στο ποσό κατά το οποίο υπολείπεται από τα 850 ευρώ , εφόσον το ποσό αυτό υπερβαίνει τα 300 ευρώ. Διαφορετικά καθορίζεται στο ποσό των 300 ευρώ. Υπενθυμίζεται ότι μιλώντας το πρωί στην Εκπομπή "Καλημέρα Ελλάδα" του ΑΝΤ 1 ο Υφυπουργός Εργασίας Τάσος Πετρόπουλος διαβεβαίωσε ότι η συγκεκριμένη ενίσχυση δεν θα φορολογηθεί.

Μιλώντας πριν από λίγο στη Βουλή ο κος Πετρόπουλος τόνισε ότι το ποσό που αναλογεί σε κάθε έναν από τους 1,6 εκατ. δικαιούχους θα έχει καταβληθεί μέχρι τις 22 Δεκεμβρίου, ενώ για τους 500.000 από αυτούς η ενίσχυση θα είναι ίση με το ποσό της μηνιαίας σύνταξης που λαμβάνουν.

Αναλυτικά η τροπολογία