Υπέρ της προσφυγής στις κάλπες τάχθηκε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου, «αν πρόκειται η κυβέρνηση να μπει σε μία διαδικασία συνεχών υποχωρήσεων που οδηγούν σε πλήρη κατάρρευση», όπως χαρακτηριστικά είπε.

Μιλώντας στον ρ/σ Action, ο κ. Κούλογλου σχολίασε πως «αν είναι να επιλέξει η κυβέρνηση ανάμεσα στο να κάνει αυτά που ζητάει ο Σόιμπλε, δηλαδή να δεσμεύσει τη χώρα για πάρα πολλά χρόνια με παράλογα πρωτογενή πλεονάσματα, να μη συζητηθεί το θέμα του χρέους, να μη μπει η χώρα στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης του Ντράγκι που προϋποθέτει την επίλυση κατά κάποιον τρόπο το κλείσιμο της αξιολόγησης αλλά και κάποια μέτρα για το χρέος».

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ εκτίμησε πως σε περίπτωση κατάρρευσης του ευρώ, πρέπει να έχουμε έτοιμο σχέδιο «να κρυφτούμε πίσω απ' την Ιταλία, για να μη φάμε εμείς όλη τη θύελλα στο κεφάλι». «Εμείς θα πρέπει να προετοιμάσουμε ένα σχέδιο σε περίπτωση κατάρρευσης του ευρώ, «ένα πραγματικό Plan B και να προετοιμάζεται η χώρα τι θα γίνει σ' αυτή την περίπτωση», συμπλήρωσε.

Τέλος, πρόσθεσε πως κατά τη γνώμη του, σε μια τέτοια περίπτωση «πρέπει να κρυφτούμε πίσω από μία μεγάλη χώρα, όπως είναι η Ιταλία που θα αποχωρεί, να μη φάμε πάλι εμείς όλη τη θύελλα στο κεφάλι, να μη μας κατηγορήσουν όλοι ότι εμείς το διαλύουμε το μαγαζί, έτσι ώστε να κρυφτούμε και να φύγουμε οργανωμένα, συναινετικά, πίσω από μία μεγάλη χώρα, η οποία κι αυτή θα έχει κάνει τους λογαριασμούς και τις συμφωνίες της».