Με τις ομιλίες των εισηγητών των Κοινοβουλευτικών Ομάδων και παρόντων τόσο του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα όσο και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκου Μητσοτάκη άρχισε στη Βουλή η πενθήμερη συζήτηση επί του κρατικού προϋπολογισμού η οποία θα ολοκληρωθεί τα μεσάνυχτα του Σαββάτου με τις ομιλίς των πολιτικών αρχηγών και την ονομαστική ψηφοφορία. 
 
Η συζήτηση διεξάγεται στον απόηχο του χθεσινοβραδινού Eurogroup με την αντιμετώπιση κυβέρνησης και αντιπολίτευσης να παραπέμπει σε δυο διαφορετικά πράγματα. Από τη μία το κυβερνητικό στρατόπεδο να θριαμβολογεί και να μιλάει για βήμα εξόδου από την κρίση και από την άλλη την αντιπολίτευση να χαρακτηρίζει τις χθεσινές αποφάσεις ως νέο Μνημόνιο. "Πανηγυρίζετε για πολύ μικρότερης κλίμακας ρυθμίσεις χρέους από το PSI που διαιωνίζουν την παρουσία της τρόικα στην Ελλάδα!" είπε χαρακτηριστικά ο κ. Χατζηδάκης. 
 
Αναφερόμενος στη χθεσινή συνεδρίαση του Eurogroup ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Μπγιάλας μίλησε για σημαντική επιτυχία της ελληνικής κυβέρνησης, η οποία απομακρύνει τα σενάρια των εκλογών και αποφασιστικό βήμα για την έξοδο από την κρίση : "Η απόφαση για χρέος ήταν σημαντική επιτυχία κι ένα ακόμη αποφασιστικό βήμα για την έξοδο της ελληνικής οικονομίας από την κρίση. Η κυβέρνηση κράτησε στάση αρχής απέναντι στο αίτημα για διατήρηση 3,5% πλεονασμάτων για 10 χρόνια ακόμα μετά 2018. Δεν  υποχώρησε στα εργασιακά. Δεν έκανε πίσω στις ακραίες απαιτήσεις" είπε.  Όσον αφορά στον προϋπολογισμό ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ παραδέχθηκε τη μεγάλη επιβάρυνση λόγω φόρων, τη χαρακτήρισε ωστόσο σχεδόν υποχρεωτική ώστε να επιτευχθούν οι δημοσιονομικοί στόχοι για να βγούμε από την εποπτεία. 
 
 
Χατζηδάκης σε ΣΥΡΙΖΑ: "Είστε οι πιο φανατικοί οπαδοί Σαμαρά και Βενιζέλου"
 
Από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο εισηγητής της Νέας Δημοκρατίας Κωστής Χατζηδάκης εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση για τη θριαμβολογία επί των αποφάσεων του χθεσινού Eurogroup μιλώντας για νέο Μνημόνιο: "Επιδιώκατε ελάφρυνση χρέους χωρίς Μνημόνιο και πήρατε Μνημόνιο χωρίς ελάφρυνση χρέους. Είστε οι πιο φανατικοί οπαδοί των Σαμαρά και Βενιζέλου. Θέλετε να μας γυρίσετε στο 2014, εκεί που μας άφησαν αυτοί" είπε χαρακτηριστικά ο κ. Χατζηδάκης. 
 
Ο εισηγητής της Νέας Δημοκρατίας παρομοίασε με παραμύθια τη θετική ανάγνωση του προϋπολογισμού από τον εισηγητή του ΣΥΡΙΖΑ και κατηγόρησε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝ.ΕΛ για τη ζημιά που προκάλεσε στην οικονομία αλλά και για το ότι με τις πράξεις και τις παραλείψεις της διαιωνίζει την παρουσία της τρόικα στη χώρα. "   Όποια ρύθμιση κι αν υπάρξει τελικά για το χρέος, αυτή δεν διαγράφει την τεράστιαζημιά που έχετε προκαλέσει εντωμεταξύ στην οικονομία μας, σε κάθε ελληνικό νοικοκυριό.Το κόστος των χειρισμών σας βαραίνει τη χώρα και σήμερα. Είναι ενδεικτικό ότι ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας έχει μιλήσει για κόστος 86 δισ. ευρώ από τη διαπραγμάτευση Τσίπρα-Βαρουφάκη. Ο επικεφαλής του ESM έχει μιλήσει για 100 δισ." είπε.