Τα μηνύματα ανανέωσης που προσδοκά να φέρει εν γένει στη Νέα Δημοκρατία θα παραθέσει ενώπιον της νεολαίας του κόμματος ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας το απόγευμα θα απευθύνει λόγο στο Συνέδριο Επανίδρυσης της ΟΝΝΕΔ σε μία κομβική συγκυρία που έχει διαμορφωθεί στο πολιτικό σκηνικό.
Η τριήμερη διαδικασία του συνεδρίου των γαλάζιων νεολαίων  δίνει την ευκαιρία στον πρόεδρο της ΝΔ  να ανεβάσει ακόμα περισσότερο τους αντιπολιτευτικούς τους τόνους απέναντι στην κυβέρνηση και προσωπικά κατά του Αλέξη Τσίπρα, με τις πληροφορίες να τον φέρουν να τον χαρακτηρίζει μεταξύ άλλων και ως «εχθρό της νέας γενιάς».
Σύμφωνα μες πληροφορίες στενών συνεργατών του Κυριάκου Μητσοτάκη , η ομιλία προς τους εκπροσώπους της ΟΝΝΕΔ θα έχει ως βασική αιχμή της τη νοοτροπία που ο πρόεδρος της γαλάζιας παράταξης πιστεύει πως πρέπει να έχει η νέα γενιά. "Από το όνειρο της μάνας να βολέψει το παιδί στο δημόσιο θα πρέπει να περάσουμε στην εποχή όπου η νέα γενιά που έχει όραμα και ταλέντο, θα δουλέψει σκληρά και θα ανταμείβεται γι' αυτό, δεν θα φοβηθεί το ρίσκο και θα σταθεί στα πόδια της”, αναμένεται να διαμηνύσει από το βήμα του συνεδρίου της νεολαιίστικης οργάνωσης ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Ο Κυριάκος  Μητσοτάκης θα απευθύνει και ενός άλλου τύπου πρόσκληση προς τους νέους, αυτή της εμπλοκής τους στη Ν.Δ. Ο Πρόεδρος του κόμματος θα τους καλέσει να εγγραφούν στο μητρώο στελεχών, αφήνοντας ορθάνοικτη την πόρτα συμμετοχής τους και στα ψηφοδέλτια, αφού ο στόχος που θέτει πλέον ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι η επόμενη γαλάζια κοινοβουλευτική ομάδα να είναι η νεότερη στην ιστορία.