Της Στέλλας Νοβάκη
Σε δύο μέτωπα στρέφει το βλέμμα της η Νέα Δημοκρατία. Το ένα είναι η πολιτική επικαιρότητα και η αντιπολιτευτική δεινότητα του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, το οποίο είναι αποφασισμένο να ακολουθήσει μια πιο δυναμική γραμμή επίθεσης και κριτικής προς την κυβέρνηση. Μεγάλο αβαντάζ για την θέση αυτή της Νέας Δημοκρατίας αποτελούν και οι τελευταίες δημοσκοπήσεις που προσφέρουν στη ΝΔ όχι μόνο την πρωτιά σε σχέση με το κυβερνών κόμμα, αλλά και το μεγάλο άνοιγμα της ψαλίδας, κάτι που παράλληλα κάνει το κυβερνών κόμμα να βρίσκεται σε πίεση και αμηχανία.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον «αέρα» του νικητή που του δίνουν οι δημοσκοπήσεις οδηγεί το κόμμα σε ένα μια νέα επικοινωνιακή στρατηγική, προκειμένου να κερδίσει επικοινωνιακά το έδαφος κάτι στο οποίο εκτιμάται ότι χρειάζεται ακόμη περαιτέρω προσπάθεια.
Τα σενάρια του ανασχηματισμού ή των εκλογών που φαίνεται ότι ευνοούν το κλίμα υπέρ της Νέας Δημοκρατίας είναι κι αυτά μέρος της στρατηγικής της ΝΔ που θα λαμβάνονται υπόψιν για την συνολική εικόνα που θέλει να εκπέμψει το κόμμα ως ένα εν δυνάμει κυβερνών κόμμα.
Όσο ο επικοινωνιακός μηχανισμός της ΝΔ βρίσκεται σε ετοιμότητα παράλληλα και οι μηχανισμοί που θα διαδραματίσουν παρασκηνιακά τουλάχιστον τον πρωταγωνιστικό ρόλο για να καλλιεργήσουν το έδαφος για εκλογές, όποτε αυτές γίνουν, δουλεύουν στο… φουλ.
Με ομιλίες, επαφές στελεχών, περιοδείες τόσο του Κυριάκου Μητσοτάκη, όσο και βουλευτών και στελεχών του κόμματος, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ήδη περάσει στην δράση το σχέδιο προκειμένου η ΝΔ να εμφανιστεί δυναμικά και καθ’ όλα έτοιμη στις επόμενες εκλογές. Αν μπορεί κάποιος να «δει» κάποια αδυναμία σχετικά με το θέμα των εκλογών είναι το θέμα της διεύρυνσης της ΝΔ που φαίνεται ότι προκαλεί κάποιες αντιδράσεις στελεχών και βουλευτών, αναφορικά με τα ονόματα που ακούγονται ότι θα «συνταχθούν» με τη Νέα Δημοκρατία. Πάντως, προς το παρόν ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμφανίζεται ως ο κυρίαρχος του παιχνιδιού, τόσο εντός όσο και εκτός του κόμματος.