Ένθετο Secret - Εφημερίδα Παραπολιτικά

Εναν χρόνο πριν, ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος όντας προσωπική επιλογή του ίδιου του Βασίλη Λεβέντη προσχωρούσε στην Ενωση Κεντρώων, αναλαμβάνοντας χρέη εκπροσώπου Τύπου του κόμματος, ενώ το όνομά του συμπεριελήφθη στο ψηφοδέλτιο της Β’ Πειραιά στις εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015. Ο ίδιος μπορεί τελικά να μην εξελέγη βουλευτής, ωστόσο, εντάχθηκε στο στενό επιτελείο του Βασίλη Λεβέντη τον οποίο και συνόδευσε στο Ζάππειο, αμέσως μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των εκλογών με βάση τα οποία για πρώτη φορά το κόμμα του θα έμπαινε στη Βουλή. Ωστόσο, τίποτα δεν προμήνυε ότι έναν χρόνο μετά θα ράγιζε το γυαλί στις σχέσεις τους και ο Γιάννης Καλλιάνος θα οδηγείτο σε παραίτηση από τη θέση του εκπροσώπου Τύπου του κόμματος.

Λίγα εικοσιτετράωρα μετά την παραίτησή του, ο κ. Καλλιάνος μίλησε στο «S» για τους λόγους που τον οδήγησαν σε αυτή την απόφαση, εξηγώντας πως «εδώ και τρεις μήνες υπήρχε διαφορά πολιτικών απόψεων ανάμεσα σε εμένα και τον κ. Λεβέντη». «Δεν γίνεται να μιλάμε με τα καλύτερα λόγια για μια κυβέρνηση, την ίδια ώρα που λαμβάνονται τόσο σκληρά μέτρα, τα οποία καλείται να πληρώσει ο ελληνικός λαός», πρόσθεσε.

Παράλληλα, ο κ. Καλλιάνος σημείωσε πως η ανακοίνωση για τον ΕΝΦΙΑ και τα όσα είπε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης ήταν το κερασάκι στην τούρτα. Ακόμη, απαντώντας στα σενάρια που έκαναν λόγο ότι οι σχέσεις του με τον διευθυντή του γραφείου Τύπου της Ενωσης Κεντρώων Διονύση Μποτώνη, είχαν φτάσει στο έσχατο σημείο, το διαψεύδει κατηγορηματικά. «Εγώ τον έφερα τον Διονύση στο κόμμα, είμαστε πολλοί καλοί φίλοι και ουδέποτε υπήρξε κάποια προστριβή ανάμεσά μας. Πάντως εάν ήμουν στη θέση του κ. Λεβέντη θα έκανα εκπρόσωπο Τύπου τον κ. Μποτώνη, καθώς μπορεί να ανταποκριθεί επάξια σε αυτή τη θέση».

Επιπλέον, ο τέως εκπρόσωπος Τύπου τονίζει με νόημα ότι «φεύγοντας από την ΕΚ πάρα πολλοί ανακουφίστηκαν, όχι γιατί δεν έκανα καλά τη δουλειά μου, το αντίθετο μάλιστα. Οπως είναι κατανοητό, όταν κάνεις καλά τη δουλειά μεγαλώνουν οι απαιτήσεις προς το πρόσωπό σου». Ωστόσο, στους διαδρόμους της Βουλής ακούγονται διάφορα γύρω από τα όσα διαδραματίζονται πίσω από τις κλειστές πόρτες της Ενωσης Κεντρώων. Μάλιστα υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που δείχνουν να ξέρουν τι έχει συμβεί. Τα ίδια πρόσωπα λένε με νόημα ότι η πραγματική αιτία για την οποία έσπασε το ήδη ραγισμένο γυαλί ανάμεσα στις δύο πλευρές ήταν το ποιος θα καθόταν δίπλα στον Βασίλη Λεβέντη και ποιος θα συντόνιζε τη συνέντευξη Τύπου στη ΔΕΘ.