Της Δήμητρας Γιαννακέα

Μετά την καλοκαιρινή ραστώνη στην οποία είχαν περιέλθει οι ηγεσίες των κομμάτων της Κεντροαριστεράς φαίνεται ότι μπαίνουν για τα καλά στη «μάχη» για την ανάληψη της ηγεσίας του νέου φορέα.

Μάλιστα τα τελευταία εικοσιτετράωρα κυκλοφορεί έντονα ένα σενάριο στο οποίο εμπλέκονται τρία πρόσωπα. Ο λόγος για την Επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά, τον Επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη και τον ευρωβουλευτή της Ελιάς Νίκο Ανδρουλάκη.

Σύμφωνα λοιπόν, με αυτό στην πορεία μέχρι τις εκλογές για την ανάδειξη του νέου φορέα οι οποίες αναμένεται να πραγματοποιηθούν στο τέλος Νοεμβρίου εάν τα βρουν Γεννηματά και Θεοδωράκης τότε θα μπει δυναμικά στο παιχνίδι ο Νίκος Ανδρουλάκης, έχοντας τις ευλογίες του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη -θεωρείται και «πολιτικός του πατέρας».

Βέβαια το σενάριο αυτό ενισχύεται όλο και περισσότερο καθώς τα «Π» πρόσφατα αποκάλυψαν το τηλεφωνικό τετ α τετ που είχαν οι κ. Ανδρουλάκης και Θεοδωράκης, το πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου.

Στην περίπτωση λοιπόν της διεκδίκησης της ηγεσίας του νέου φορέα από τον ευρωβουλευτή, τότε στο πλευρό του δεν αποκλείεται να ταχθεί και το εναπομείναν σύστημα Βενιζέλου το οποίο δεν έχει και τις καλύτερες σχέσεις με τα υψηλά κλιμάκια της Χαριλάου Τρικούπη.