Του Γιάννη Α. Πολίτη

Οι πολιτικοί αρχηγοί της Αντιπολίτευσης, στέλνουν το δικό τους μήνυμα προς τον Αλέξη Τσίπρα, δια της απουσίας τους, από τη σημερινή φιέστα της κυβέρνησης για τη Συνταγματική Αναθεώρηση (στο προαύλιο της Βουλής). Πάντως εξαίρεση του κανόνα θα αποτελέσει ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, ο οποίος θα δώσει κανονικά το παρών.

Άλλωστε δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το κόμμα του μόλις την περασμένη Πέμπτη, ψήφισε "ΝΑΙ σε όλα" στον εκλογικό νόμο της κυβέρνησης. Επιπλέον δεν θα πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο -έστω και δια του παρασκηνίου- να έχουν ξεκινήσει συζητήσεις για πιθανή στήριξη της κυβέρνησης από την Ένωση Κεντρώων.  

Ακόμη πρέπει να τονιστεί ότι καθ όλη τη διάρκεια της χθεσινής εκδήλωσης στο Προεδρικό Μέγαρο -για τα 42 χρόνια από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας- ο Βασίλης Λεβέντης "μάρκαρε στενά" τον πρωθυπουργό αναφορικά με το τι θα ανακοινώσει σήμερα το απόγευμα.

Από την άλλη πλευρά δεν πρέπει να ξεχνάμε πως τόσο ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης όσο και η Επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά έχουν καταθέσει τις δικές τους προτάσεις για την αναθεώρηση του Συντάγματος