Αν μιλήσει κανείς με τον ίδιο τον Χάρη Θεοχάρη ή με τον Αλέκο Παπαδόπουλο που βρίσκεται κοντά του, θα ακούσει ότι και βέβαια ο υπό ίδρυση πολιτικός φορέας δεν θα είναι το «κόμμα Θεοχάρη».

Ομως, επειδή ο πρώην γ.γ. Εσόδων και ανεξάρτητος βουλευτής -προερχόμενος από το Ποτάμι - θα είναι το πιο γνωστό πολιτικό πρόσωπο, κάπως έτσι θα καταγραφεί το υπό ίδρυση κόμμα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, ο Χ. Θεοχάρης ετοιμάζεται να ανακοινώσει τα σχέδιά του μέσα στο καλοκαίρι, ακόμη και μέχρι το τέλος του μήνα. Ο ίδιος εκτιμά ότι το φθινόπωρο θα είναι ιδιαίτερα θερμό και αυτό σημαίνει ότι το νέο κόμμα θα έχει τη δυνατότητα να αποδείξει την παρεμβατικότητά του και την ικανότητά του να προτείνει λύσεις.

Το πιθανότερο είναι ότι θα δοθεί μια συνέντευξη Τύπου από μια ομάδα που θα εμφανιστεί ως η ηγετική και θα δημοσιοποιηθεί η ιδρυτική διακήρυξη, η οποία θα υιοθετηθεί στο πρώτο συνέδριο, που θα γίνει τον Σεπτέμβριο. Η διακήρυξη αυτή πάντως είναι ήδη έτοιμη, υπό τον τίτλο «Δημοκρατική Ευθύνη, για την Ελλάδα που αξίζουμε» και με την επωδό: «Σας προσκαλούμε να γίνετε μαχητές της πραγματικής ελπίδας».

Και Θεοχάρης, δηλαδή, και... πολεμοχαρής!