Ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής, κατά τη διάρκεια συνέντευξής του τάχθηκε υπερ του ενδεχομένου να εκλέγεται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απευθείας από τον λαό τάχθηκε ο Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Μιλώντας στον Real Fm είπε ότι η εισήγησή του για τον εκλογικό νόμο, περιλαμβάνει απλή αναλογική με μικρό bonus για το πρώτο κόμμα.

«Το σύστημα που εισηγούμαι είναι στο 95% απλή αναλογική, διότι αν υποθέσουμε ότι θα βάλουμε το όριο που προτείνω δηλαδή το 40%-41% με μία διαφορά 3 μονάδων από το δεύτερο κόμμα και ο ελληνικός λαός δεν δώσει σε αυτόν τον πρώτο σχηματισμό αυτό το ποσοστό αυτομάτως πάμε σε πλήρη αναλογική» ανέφερε χαρακτηριστικά ενώ πρόσθεσε ότι «οι 30 έδρες που μένουν, το λεγόμενο bonus θα αποφασίσει ο ελληνικός λαός να το δώσει, δεν το δίνει το σύστημα».

Από την άλλη πλευρά, αναφερόμενος  στη συνταγματική αναθεώρηση και το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος τόνισε με νόημα, ότι το ζήτημα δεν είναι διαδικαστικό αλλά ουσιαστικό. «Το ζήτημα είναι αν μπορούμε όλα τα κόμματα να συγκλίνουμε σε ριζικές, ουσιαστικές αλλαγές που πραγματικά θα κατοχυρώνουν τη δημοκρατία, θα ενεργοποιούν τον πολίτη, θα καταργούν ζητήματα όπως είναι ο νόμος περί ευθύνης υπουργών» συμπλήρωσε