Έμμεση απάντηση στον εκπρόσωπο τύπου του ΠΑΣΟΚ δίνει με δήλωση του το στέλεχος της Κεντροαριστεράς, Νίκος Μπίστης με αφορμή ρεπορτάζ του κυριακάτικου τύπου που έκαναν λόγο ότι στελέχη του ευρύτερου χώρου ζητούν από τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη να αναλάβει πρωτοβουλίες για την ανασύνταξη του Κεντροαριστερού χώρου.

Ο Νίκος Μπίστης στη δήλωση του επιμένει ότι ο Κώστας Σημίτης θα μπορούσε να είναι η «ομπρέλα» που θα καλύψει τους πάντες, θα άρει παραλυτικές καχυποψίες και θα δώσει προοπτική στην παράταξη μέχρι το ιδρυτικό συνέδριο.

Αναλυτικά, στη δήλωση του αναφέρει:

«Πριν από μέρες τοποθετήθηκα δημόσια υπέρ της ανάγκης να διαδραματήσει ενεργό ρόλο στην συγκρότηση της παράταξης ο μόνος που μπορεί να ενώσει, εμπνεύσει και διευρύνει τα όρια της. Το πραγματικό ερώτημα δεν εναι " αν θέλει ο Σημίτης" είναι αν συναισθανόμενοι την κρισιμότητα των στιγμών το "θέλουν και το ζητούν" τα κόμματα που αναφέρονται στον χώρο και όσοι άλλοι ανήκουν στην κεντροαριστερά και το μεταρρυθμιστικό κέντρο. Επιμένω οτι σε αυτήν και μόνο την περίπτωση , ως αποδέκτης ενός καθολικού αιτήματος, ο Κώστας Σημίτης θα μπορούσε να είναι η " ομπρέλα" που θα καλύψει τους πάντες, θα άρει παραλυτικές καχυποψίες και θα δώσει προοπτική στην παράταξη μέχρι το ιδρυτικό της Συνέδριο». 

Χρηστίδης: Όσοι προσπαθούν να εμπλέξουν τον Σημίτη στην τρέχουσα διαδικασία εκτίθενται

Το πρωί της Κυριακής ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Παύλος Χρηστίδης, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για πιθανή εμπλοκή του πρώην πρωθυπουργού, Κώστα Σημίτη στην τρέχουσα πολιτική διαδικασία της κεντροαριστεράς , απάντησε με αιχμές.

«Κύκλοι που για δικούς τους λόγους, εδώ και καιρό, προσπαθούν να εμπλέξουν τον Κώστα Σημίτη, που αποτελεί κεφάλαιο για το χώρο, στην τρέχουσα πολιτική διαδικασία πήραν αποστομωτική απάντηση από τον ίδιο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Χρηστίδης και συνέχισε:

«Ελπίζω να αντιληφθούν, έστω και τώρα, ότι με αυτόν τον τρόπο, όχι μόνο δεν συμβάλλουν στην υπόθεση της Κεντροαριστεράς αλλά τελικά εκτίθενται».