Φωτογραφική διάταξη στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας προκειμένου να ευνοηθεί η σύζυγος του Πρωθυπουργού Περιστέρα Μπαζιάνα καταγγέλει το Ποτάμι. Λίγες ώρες μετά τις καταγγελίες για φωτογραφική διάταξη υπέρ του Υπουργού Οικονομίας Γιώργου Σταθάκη, η οποία τελικά απαλείφθηκε από το νέο κείμενο ο βουλευτής του Ποταμιού Γιώργος Μαυρωτάς κατήγγειλε ότι στο νέο κείμενο εξακολουθεί στο άρθρο 33 να υπάρχει φωτογραφική ρύθμιση η οποία δίνει το δικαίωμα μετάταξης στο Πανεπιστήμιο της συζύγου του Πρωθυπουργού.

Σύμφωνα με τη ρύθμιση μόνιμοι εκπαιδευτικοί της α'θμιας και της β'θμιας εκπαίδευσης μπορούν να μεταταγούν σε θέσεις Εργαστηριακού Διδακτικού Προσωπικού Πανεπιστημίων και ΤΕΙ εφόσον πληρείται σειρά προϋποθέσεων.

Σύμφωνα με το Ποτάμι στη ρύθμιση εμπίπτει και η περίπτωση της συζύγου του Πρωθυπουργού η οποία είναι κατά τον κ. Μαυρωτά μόνιμη στην α'θμια εκπαίδευση και δίδασκε ως αποσπασμένη στο ΕΜΠ. Πλέον και σύμφωνα με την καταγγελία του Ποταμιού θα έχει τη δυνατότητα να μονιμοποιηθεί στο Πανεπιστήμιο μέσω μετάταξης.