Για "μικροκομματικούς επικοινωνιακούς τακτικισμούς" πίσω από την πρόταση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για εξεταστική επιτροπή για τα δάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ κάνει λόγο ο Γιώργος Κουμουτσάκος με δήλωσή του.

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ εξηγεί πως το κόμμα κάνει αποδεκτή την πρόταση για λόγους διαφάνειας, επισημαίνοντας πάντως πως η εν λόγω πρόταση "δεν έχει ως αληθινό μέλημα τη διαφάνεια". Παράλληλα, η Νέα Δημοκρατία ζητά από τον ΣΥΡΙΖΑ και τους Ανεξάρτητους Έλληνες να ψηφίσουν την δική της πρόταση για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τα capital controls και το τρίτο μνημόνιο.

Η δήλωση του Γ. Κουμουτσάκου:

«Με τη σημερινή πρότασή τους για Εξεταστική Επιτροπή οι ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ δεν έχουν ως αληθινό μέλημά τους τη διαφάνεια. Προσπαθούν να εγκλωβίσουν το δημόσιο διάλογο και τα άλλα κόμματα στους μικροκομματικούς,  επικοινωνιακούς τακτικισμούς τους. 
 
Δεν θα το επιτύχουν. Η Νέα Δημοκρατία έχει διαχρονικά ταχθεί εμπράκτως υπέρ της διαφάνειας στο δημόσιο βίο. 
 
Πρόσφατα, ο Πρόεδρός της Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε απτά δείγματα γραφής του σεβασμού του στους φορολογούμενους πολίτες, δίνοντας στη δημοσιότητα όλα τα στοιχεία για την οικονομική κατάσταση του Κόμματος και ένα αυστηρό πρόγραμμα αποπληρωμής των δανείων της. Συνεπώς, για λόγους αρχής, η Νέα Δημοκρατία υπερψηφίζει την πρόταση σύστασης αυτής της Εξεταστικής Επιτροπής. 
 
Αναμένουμε από τα κυβερνητικά Κόμματα να αποδεχθούν την πρόταση της Νέας Δημοκρατίας για την Εξεταστική Επιτροπή διερεύνησης των συνθηκών που οδήγησαν στις καταστροφικές εξελίξεις για την οικονομία, πέρυσι το Καλοκαίρι». 

Αντίδραση από Μαξίμου

Την αντίδραση κυβερνητικών κύκλων προκάλεσε η απόφαση της ΝΔ να στηρίξει την πρόταση της κυβέρνησης για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για τα δάνεια κομμάτων και μέσων ενημέρωσης.

«ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΝΔ είναι εκτεθειμένες επί πολλά χρόνια για την κακοδιαχείριση των οικονομικών τους και τα θαλασσοδάνεια που ελάμβαναν. Η αποδοχή της διερεύνησης της υπόθεσης από Εξεταστική Επιτροπή είναι το ελάχιστο το οποίο μπορούν να πράξουν για να μην εκτεθούν περαιτέρω» σχολίαζαν οι κυβερνητικές πηγές.