του Γιάννη Πολίτη

Το πρωί της Τετάρτης υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία ανάμεσα στον Επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη και την Επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά - με πρωτοβουλία του πρώτου-. Το ραντεβού "έκλεισε" για αύριο το απόγευμα στις 17:00 στη Βουλή.

Η συνάντηση έρχεται λίγες ώρες μετά τη θυελλώδη συζήτηση στη Βουλή για τη δικαιοσύνη, τη διαφθορά και τη διαπλοκή. Ο κ. Θεοδωράκης στοχεύει να ξεκινήσει η συζήτηση για την πιθανή εκλογική συνεργασία των δύο κομμάτων υπό την προυπόθεση ότι αυτή δεν θα περιοριστεί στα δύο κόμματα. 

Σημειώνεται ότι το ραντεβού των δύο πολιτικών αρχηγών έρχεται σε συνέχεια των επιστολών που έστειλε πριν από δέκα μέρες η Επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης προς τον Σταύρο Θεοδωράκη και τον Γιώργο Παπανδρέου μέσω των οποίων ζητούσε να συναντηθούν για να συζητήσουν τη συγκρότηση ενός νέου πολιτικού φορέα.

Ήδη από την Χαριλάου Τρικούπη εκφράζεται ικανοποίηση από αυτή την εξέλιξη. Πηγές του ΠΑΣΟΚ μιλώντας στα parapolitika.gr, τόνιζαν με νόημα, ότι το συγκεκριμένο ραντεβού θα πραγματοποιηθεί με αφορμή και το κάλεσμα της κ. Γεννηματά. Σε αυτό το σημείο πρέπει να τονίσουμε ότι τις επόμενες μέρες δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο συνάντησης της Φώφης Γεννηματά, με τον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου.