«Απόψε αυτοσχεδιάζουμε» ήταν ένα θεατρικό έργο του Πιραντέλλο, που προ πολλών ετών είχε γίνει μεγάλη θεατρική επιτυχία στην Αθήνα.

 Στις μέρες μας όμως ταιριάζει γάντι για να περιγραφεί το μίνι-θέμα που προέκυψε ανεπισήμως πάντα, αναφορικώς με την έκτακτη πρόσκληση από τους αρμόδιους του Υπουργείου Μεταναστεύσεως, του Μηχανικού του Στρατού Ξηράς, για να επιληφθεί και να προετοιμάσει τον χώρο που του υποδείχτηκε στο Πάρκο Τρίτση στο Ίλιον, για να μεταφερθούν εκεί περί τους 1200 πρόσφυγες, οι οποίοι βρίσκονται στην περιοχή των Αθηνών και του Πειραιώς.

Και ενώ πραγματικώς χθες το προσωπικό και τα μέσα του Μηχανικού ήταν «επί τόπου» και άρχισαν τη δουλειά με εντατικούς ρυθμούς, σήμερα τους μεταφέρθηκε η εντολή να σταματήσουν όλα τα έργα, καθώς δεν θα γίνει τελικώς εκεί ο καταυλισμός, αλλά σε άλλη περιοχή.

Το γεγονός αυτό έχει προκαλέσει μία «ελαφρά δυσαρέσκεια» στα ανώτατα κλιμάκια των Ενόπλων Δυνάμεων και του Στρατού Ξηράς, όχι τόσο για τα μέσα και καύσιμα που διατέθηκαν ασκόπως, αλλά κυρίως ως «έλλειψη σεβασμού προς το προσωπικό, που δουλεύει με αυταπάρνηση όπου του ζητηθεί, ενώ φαίνεται ότι δεν υπάρχει σχέδιο, αλλά αυτοσχεδιασμός».

Λ.Σ.Μ.