Επί ποδός βρίσκονται από το πρωί η Αστυνομία και η Τροχαία στην Αττική , την Κορινθία και τη Βοιωτία έπειτα από πληροφορίες για αιφνιδιαστικές ενέργειες αγροτών με σκοπό την είσοδο τους με τρακτέρ στο κέντρο της Αθήνας. Πληροφορίες αναφέρουν ότι τις προηγούμενες ώρες κατεγράφησαν κάποιες προσπάθειες από πλευράς αγροτών που όμως αντιμετωπίστηκαν αμέσως.

Η οδηγία από το Μαξίμου είναι ότι κανένα τρακτέρ δεν θα κατέβει στο κέντρο ενώ ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Ν. Τόσκας έχει δώσει εντολή για συλλήψεις και αυτόφωρες διαδικασίες σε περίπτωση παραβίασης του νόμου , καθώς η κυκλοφορία τέτοιων οχημάτων στα αστικά κέντρα απαγορεύεται.

Οι αγρότες προγραμματίζουν μαζική κάθοδο με λεωφορεία και αυτοκίνητα από απόψε το βράδυ και από αύριο το πρωί αποκλεισμό της Αθήνας μέχρι την Κυριακή.

Στους σχεδιασμούς τους είναι η «στρατοπέδευση» στην πλατεία Συντάγματος και οι πορείες διαμαρτυρίας με εργαζόμενους , επαγγελματίες και συνταξιούχους Παρασκευή και Σάββατο. Απόψε αναμένονται και οι πρώτες μαζικές αφίξεις αγροτών από την Κρήτη στο λιμάνι του Πειραιά.

"Παράθυρο" για συνάντηση Τσίπρα με τους αγρότες

Παράθυρο διαλόγου με τους αγρότες αφήνει ο Αλέξης Τσίπρας και δεν αποκλείεται να τους συναντήσει στο Μαξίμου κατά τη διάρκεια της διήμερης παραμονής τους στην Αθήνα. Προς το παρόν οι εκπρόσωποι των μπλόκων αποκλείουν ένα τέτοιο ενδεχόμενο θέτοντας ως προϋπόθεση την απόσυρση του σχεδίου νόμου και την έναρξη της κουβέντας από μηδενική βάση.

Ωστόσο αν παρατηρηθούν φαινόμενα έντασης στις πορείες και τα συλλαλητήρια θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη η πυροσβεστική παρέμβαση σε κεντρικό επίπεδο καθώς αυτή τη στιγμή υπάρχουν 130 περίπου ενεργά μπλόκα σε όλη την Ελλάδα. Αξίζει να σημειωθεί ότι το τριήμερο θα παραμείνουν στην Αθήνα οι αρχηγοί των κομμάτων και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας για … παν ενδεχόμενο.

ΔΓ