Του Δημήτρη Κουνιά - Εφημερίδα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Στην υλοποίηση μιας βασικής δέσμευσής του, που είχε διατυπώσει ήδη από την προεκλογική περίοδο των εσωκομματικών καλπών της Ν.Δ., προχωρά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, δρομολογώντας άμεσα τη μετακόμιση των κεντρικών γραφείων της κεντροδεξιάς παράταξης σε οικονομικότερους χώρους, στην περιοχή του Μοσχάτου. «Από τις 11 Ιανουαρίου στηριζόμαστε στις δικές μας δυνάμεις. Οσο περισσότερα χρήματα μαζεύουμε, τόσο θα βαθαίνουμε την οργανωτική μας υποδομή. Και προκειμένου να δώσουμε έμφαση στο ανθρώπινο δυναμικό μας, θα μετακομίσουμε αμέσως από το πολυτελές κτίριο της Συγγρού σε κάποιο πολύ ταπεινότερο και μικρότερο, σε μια προσιτή περιοχή της Αθήνας», είχε αναφέρει ο κ. Μητσοτάκης στις 12 Δεκεμβρίου, περιγράφοντας το χρονοδιάγραμμα των αλλαγών και των προτεραιοτήτων του για την ανανέωση της Ν.Δ. τις πρώτες 111 ημέρες της αρχηγίας του.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες των «Παραπολιτικών», την προηγούμενη εβδομάδα, ύστερα από εκτεταμένη έρευνα σε διάφορες περιοχές της Αθήνας, που πήρε δύο με τρεις εβδομάδες, οι επιτελείς του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με προεξάρχοντα τον γενικό διευθυντή της Ν.Δ., Νίκο Παπαθανάση, ο οποίος ζήτησε και συμβουλές από μεσιτικά γραφεία, «έκλεισαν» τη συμφωνία. Το κτίριο στο οποίο θα μετακομίσουν σύντομα οι κεντρικές υπηρεσίες του κόμματος είναι χτισμένο το 1989 και βρίσκεται στη Λεωφόρο Πειραιώς 62.

Εκεί στο παρελθόν στεγάζονταν τα κεντρικά γραφεία της εταιρείας JVC. Ν.Δ. και ενοικιαστές κατέληξαν σε μια ιδιαίτερα συμφέρουσα συμφωνία για τη «γαλάζια» παράταξη, δεδομένου ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, το ποσό που θα καταβάλλει μηνιαίως είναι περί τα 10.000 ευρώ (από 95.000 ευρώ που πληρώνει μέχρι σήμερα).

Τα «Π» βρέθηκαν στους εσωτερικούς χώρους του κτιρίου, στο οποίο έχουν αρχίσει οι πρώτες εργασίες αποκατάστασης. Οπως φαίνεται και στις φωτογραφίες, πρόκειται για λειτουργικά και άνετα γραφεία.