Σάλος στα social media έχει ξεσπάσει με την αποκάλυψη ότι τρία συγγενικά πρόσωπα του νέου γραμματέα - ράπερ της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, Ιάσονα Σχοινά - Παπαδόπουλου έχουν διοριστεί στο δημόσιο, την ώρα που μόλις την προηγούμενη εβδομάδα ήρθε στο φως της δημοσιότητας ο διορισμός μιας ξαδέλφης του Αλέξη Τσίπρα στο γραφείο του υπουργού Χρ. Σπίρτζη, ενώ πλήθος συγγενών και φίλων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ έχουν τοποθετηθεί σε θέσεις του κρατικού μηχανισμού.  

Ειδικότερα, σύμφωνα με δημοσίευμα του Πρώτου Θέματος, ο αδελφός του Ιάσονα λέγεται Ορέστης Σχινάς Παπαδόπουλος και διορίστηκε ειδικός σύμβουλος στο Οικονομικό Γραφείο της Γενικής Γραμματείας Πρωθυπουργού την 1η Δεκεμβρίου 2015, μια εβδομάδα μετά την ανάδειξη του αδελφού του ως νέου γραμματέα του κόμματος.

Η μητέρα του λέγεται Ξανθή Παπαδοπούλου και είναι δικηγόρος, μέλος του Συντονιστικού Τμήματος Δικαιοσύνης και της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι διορισμένη ως ειδική σύμβουλος στο πολιτικό γραφείο του υπουργού Ανδρέα Ξανθού.

Μία φίλη του γραμματέα του κόμματος, η 25χρονη Χρύσα Πάντου, διορίστηκε και εκείνη ως μετακλητή υπάλληλος στο πολιτικό γραφείο του υπουργού Υγείας, όπου εργάζεται η μητέρα του, ενώ πλέον είναι διορισμένη στο πολιτικό γραφείο του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη.

Ο πατέρας του, κ. Στάθης Σχινάς είναι οικονομικός αναλυτής στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο».