του Γιώργου Λυκουρέντζου

Αισιοδοξία πως την Τρίτη οπότε και θα συνέλθει η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής με αποκλειστικό θέμα τον ορισμό νέων μελών στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης θα υπάρξει η απαιτούμενη από το Σύνταγμα συμφωνία των 4/5 ώστε να υπάρξει νέα διοίκηση και να κλείσει ένα ζήτημα το οποίο είναι και προαπαιτούμενο για την εφαρμογή του νόμου Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες.

Η προγραμματισμένη για αύριο συνεδρίαση μετατίθεται για την προσεχή εβδομάδα προκειμένου να δοθεί χρόνο στη νέα ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας να μελετήσει τις προτάσεις Βούτση και να καταθέσει δικές της προτάσεις. Την αισιοδοξία για «αίσιο τέλος» επιτείνει το ότι σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες από τη Νέα Δημοκρατία η αξιωματική αντιπολίτευση θα προσέλθει την Τρίτη με θετική διάθεση στη Διάσκεψη καθώς ο νέος Πρόεδρος του κόμματος, Κυριάκος Μητσοτάκης –ανεξαρτήτως από τα πρόσωπα που έχουν προταθεί από τον Πρόεδρο της Βουλής- συμφωνεί πως η εκκρεμότητα πρέπει να λήξει άμεσα. Αυτό μάλιστα επιβεβαιώθηκε και σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν Νίκος Βούτσης και Κυριάκος Μητσοτάκης όπου συμφωνήθηκε πως την Τρίτη η διαβούλευση που θα γίνει στη Διάσκεψη θα πρέπει να καταλήξει σε συμφωνία και το θέμα να κλείσει.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του parapolitika.gr η Νέα Δημοκρατία θα κατεβάσει και δικές της προτάσεις, πιθανότατα δύο πρόσωπα καθώς από τη λίστα που έχει κατεβάσει ο κ. Βούτσης έχουν ήδη προκύψει δύο κενά και συγκεκριμένα του Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου ο οποίος με δημόσια δήλωση αρνήθηκε ευγενικά την υποψηφιότητα αλλά και του καθηγητή και άλλοτε συμβούλου του Κώστα Καραμανλή για θέματα Δημόσιας Διοίκησης Αντώνη Μακρυδημήτρη, ο οποίος φέρεται να αρνήθηκε κάθε άλλη θέση πλην αυτής του Προέδρου του ΕΣΡ.