Του  Γιώργου Λυκουρέντζου

Ολομέτωπη επίθεση στον Υπουργό Επικρατείας Αλέκο Φλαμπουράρη και τον Υπουργό Υποδομών Χρήστο Σπίρτζη εξαπέλυσε σήμερα το πρωί από τη Βουλή ο υποψήφιος Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Άδωνις Γεωργιάδης ο οποίος κατά τη συζήτηση επίκαιρης επερώτησης της Ν.Δ για τη διαφθορά στους κόλπους της κυβέρνησης αναφέρθηκε συγκεκριμένα στην υπόθεση Φλαμπουράρη και απευθυνόμενος προσωπικά στον Υπουργό Επικρατείας που ήταν παρών του είπε : «Το ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς είναι το μεγαλύτερο παραμύθι. Επειδή ήσουν 40 χρόνια στην Αριστερά μπορείς να είσαι φοροκλέφτης και να υποβάλεις ψευδές «πόθεν έσχες; Να φέρετε στη Βουλή την κίνηση των λογαριασμών σας κε Φλαμπουράρη και να μην διανοηθείτε να απειλήσετε ξανά συνάδελφο με μηνύσεις».

Ο κ. Γεωργιάδης κάλεσε τον επίσης παριστάμενο αναπληρωτή Υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο να ελέγξει το έγγραφο που υποστηρίζει ο κ. Φλαμπουράρης ότι συνέταξε στην αστυνομία , να ελέγξει αν εισπράχθηκε η α’ δόση για το έργο που είχε αναλάβει η εταιρεία του και αν είναι πλαστό να τον βάλει φυλακή. Ο κ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε και στην υπόθεση διαγραφής προστίμου ύψους 4.000 ευρώ στον κ. Φλαμπουράρη από την ΕΥΔΑΠ για το σπίτι στην Αίγινα λέγοντας: «Είναι δυνατόν ένας άνθρωπος που ισχυρίζεται ότι πήρε ένα εκατομμύριο ευρώ από την πώληση της εταιρίας του να δηλώνει άπορος και να ζητάει διακανονισμό και διαγραφή χρέους 4.000 ευρώ. Αν είναι έτσι να πάτε σε όλους τους Έλληνες και να πείτε ότι όποιος έχει κάτω από ένα εκατομμύριο ευρώ είναι άπορος και να του διαγράψετε το χρέος» είπε ο κ. Γεωργιάδης ο οποίος βλέποντας τον κ. Φλανπουράρη να έχει ακουμπήσει στην πλάτη της καρέκλας του είπε: Μην κρύβεστε πίσω από τον Αλεξιάδη. Μπροστά. Να σας βλέπω στα μάτια». Από τα πυρά του κ.Γεωργιάδη δεν γλίτωσε ούτε ο κ. Σπίρτζης για τη δήλωση πως έκλαψε για την υπογραφή της παραχώρησης λέγοντας: « Ξέρετε ποιος είναι ο Σπίρτζης; Αυτός που έβαλε την υπογραφή κλαίγοντας. Ο ταλαίπωρος».

Καταλήγοντας ο κ. Γεωργιάδης είπε στον κ. Φλαμπουράρη «Μην διανοηθείτε να πείτε ξανά για ηθικό πλεονέκτημα. Και μην διανοηθείτε να απειλήσετε ξανά συνάδελφο με μηνύσεις. Είστε πολιτικός. Θα δέχεστε τον έλεγχο που σας ασκούν και να απαντάτε επί της ουσίας. Να καταθέσετε στη Βουλή τις κινήσεις των λογαριασμών σας να δούμε τι έχει γίνει και αν εισπράξατε τη δόση από τη μεταβίβαση των μετοχών».