Δεύτερες σκέψεις έχουν αρχίσει να επικρατούν  στους κόλπους της  κυβερνητικής πλειοψηφίας για τις «αψυχολόγητες ενέργειες Τσίπρα» όπως χαρακτηρίζουν ορισμένες  πρωτοβουλίες του, ιδίως στο μεταναστευτικό και στο   «παράλληλο πρόγραμμα» το  οποίο υπεβλήθη ακοστολόγητο και χωρίς να έχει ενημερωθεί η τρόικα με αποτέλεσμα να αποσυρθεί.

«Γιατί τα κάνει αυτά;» αναρωτιούνται οι  πιο ψύχραιμοι  φοβούμενοι ότι  σε λίγο καιρό ο πρωθυπουργός θα σηκώσει ξανά αντιμνημονιακή παντιέρα του τύπου: «προσπάθησα,  διαπραγματεύτηκα, αγωνίστηκα, μάτωσα αλλά  οι κακοί ξένοι δεν με άφησαν».

Η απάντηση  αποτελεί πραγματικό ζητούμενο ακόμη και για τους  πολύ υποψιασμένους   που βλέπουν ότι  ειδικώς στην  οικονομία  (ανακεφαλαιοποιήσεις τραπεζών , φορολογία,   τελμάτωση  ΕΣΠΑ κτλ)  η χώρα έχει μπει σε ατραπό μη επιστροφής  που θα οδηγήσει με βεβαιότητα το προσεχές διάστημα σε απότομη  και ξαφνική καθίζηση.  

Εφαρμόζει  πολιτική «μπαμ και  κάτω» λένε  πρόσωπα του ευρύτερου πρωθυπουργικού χωρίς να εξηγούν  το  πλάνο της σκοπιμότητας. 

Δ.ΓΙΑΝΝ