Της Ελένης Καλογεροπούλου

Μια δύσκολη μέρα αναμένεται να περάσει σήμερα η κοινοβουλευτική πλειοψηφία ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ  δεδομένου ότι η αντιπολίτευση έχει εξαπολύσει δρυμία επίθεση εναντίον των αποφάσεων της κυβέρνησης για τα 13 προαπαιτούμενα αλλά και για την διαδικασία του κατεπείγοντος  την οποία επέλεξε το Μέγαρο Μαξίμου για να περάσει τα νομοθετήματα.

 Οι αποφάσεις για τα κόκκινα δάνεια καθώς και η πώληση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων  για τα οποία στο παρελθόν ο ΣΥΡΙΖΑ είχε εκφράσει έντονες διαφωνίες είναι πρώτα στην ατζέντα των θεμάτων που προκαλούν σοβαρές αντιπαραθέσεις ανάμεσα  στα κυβερνητικά στελέχη και την αντιπολίτευση .

Οι  συνεργάτες του πρωθυπουργού ωστόσο επισημαίνουν ότι είναι τουλάχιστον παράδοξο οι άνθρωποι που ψήφισαν την συμφωνία τον περασμένο Ιούλιο  σήμερα να εμφανίζονται και να λένε ότι δεν γνωρίζουν τα μέτρα ενώ υποστηρίζουν ότι τα σχετικά νομοθετήματα  είναι νέες δεσμεύσεις  της κυβέρνησης έναντι των δανειστών τις οποίες δεν γνώριζαν μέχρι σήμερα !!!

Σε ότι αφορά μάλιστα την πώληση των αεροδρομίων λένε  ότι αυτή είχε γίνει επί κυβερνήσεως Σαμαρά –Βενιζέλου και ότι απλώς τώρα επικυρώνεται . Όσο για την διαδικασία παραπέμπουν σε όλες τις προηγούμενες συμφωνίες που έγιναν τα 5 χρόνια των μνημονίων  λέγοντας ότι οι υπερασπιστές της νομιμότητας είναι εκείνοι που «ευφηύραν « την διαδικασία του κατεπείγοντος.

Συνεργάτες του πρωθυπουργού έλεγαν ωστόσο ότι παρά την δύσκολη φάση που περνάει η κυβέρνηση είναι ιδιαίτερα σημαντικό το γεγονός ότι χθες  δόθηκε το πράσινο φως από τους Ευρωπαίους για να εκταμιευθεί η δόση του ενός εκατομμυρίου ευρώ  ,ποσό που θα μπορέσει α δώσει μια ανάσα στην ελληνική οικονομία .