Ο υποψήφιος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Βαγγέλης Μειμαράκης, μιλώντας από το βήμα της Βουλής, επί της συζήτησης του προϋπολογισμού, τόνισε ότι αυτός είναι "ο πρώτος δήθεν αριστερός προϋπολογισμός". Απευθυνόμενος στην κυβέρνηση είπε χαρακτηριστικά ότι "ξέρετε κι εσείς ότι δεν βγαίνει. Δεν τον αντέχει η οικονομία. Ο κ. Τσίπρας στηρίχτηκε σε μύθους και πολιτική απάτη που αποκαλύπτεται από την επομένη των εκλογών.

Ακόμη επεσήμανε ότι "υπάρχει έστω ίχνος πολιτικής ευπρέπειας. Φόροι παντού. Αυτό είναι το στοιχείο του προϋπολογισμού", ενώ συνέχισε λέγοντας πως "αυξήθηκε ο ΦΠΑ στα τρόφιμα, σε νησιά, σε είδη α’ ανάγκης, φόρος εισοδήματος φυσικών προσώπων". Μάλιστα ο υποψήφιος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας τόνισε ότι ο προϋπολογισμός παίρνει από τους αγρότες επιπλέον χρήματα.

Απεθυνόμενος για άλλη μια φορά στην κυβέρνηση σχολίασε πως "από το δεν πληρώνω καταλήξατε στο πληρώστε ακόμα πιο πολλά". Επιπλέον είπε πως "καταργείτε η έκπτωση για την εφάπαξ καταβολή φόρου εισοδήματος

O ΣΥΡΙΖΑ έχει μεταλλαχθεί σε νεοφιλελεύθερη ανάλγητη αριστερά

Σύμφωνα με τον κ. Μειμαράκη, υπάρχουν νέοι φόροι 3,2 δις ευρώ. Όπως είπε "ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μεταλλαχθεί. Έγινε η νεοφιλελεύθερη ανάλγητη αριστερά. Υπάρχει κανείς που να συγκρίνει τον Δεκέμβριο του 2014 με τον Δεκέμβριο του 2015 και να υποστηρίζει ότι περνάει καλύτερα. Αποδεικνύεται με τον προϋπολογισμό η εξαπάτηση του λαού."

Από την άλλη πλευρά, πρόσθεσε πως "ο προϋπολογισμός, αποδεικνύει ότι γίνατε πιο τροϊκανοί κι απ’ τους τροϊκανούς. Ότι το μνημόνιό σας εξαπατούσε τον κόσμο. Το καλοκαίρι δεν μας λέγατε ότι τα νέα μέτρα θα έχουν κοινωνικό πρόσημο και κοινωνική δικαιοσύνη; Και τώρα κόβετε το επίδομα θέρμανσης, το ΕΚΑΣ και 2 δις ευρώ από τις συντάξεις", ενώ επεσήμανε ότι "δεν σταματάτε εδώ. Έχετε γράψει στον προϋπ περικοπές συντάξεων 1,8 δις. Κι αφού καταλάβατε ότι δεν μπορείτε να τα εφαρμόσετε μόνοι σας ψάχνετε συνενόχους"

Έχετε το θράσος να ζητάτε συναίνεση

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο κ. Μειμαράκης είπε πως "έχετε το θράσος να ζητάτε συναίνεση. Ζητάτε συναίνεση από την αντιπολίτευση σε βάρος ποιων; Των συνταξιούχων. Εσείς, που υποσχόσασταν τα πάντα στους πάντες. Άλλο συναίνεση, άλλο στήριξη, άλλο οικουμενική"

"Η συνεννόηση είναι δική μας αρχή. Δεν γίνεται με κουτοπονηριές και με λογική του τα θέλω όλα δικά μου. Δεν γίνεται με ύβρεις. Δεν υποκλέπτεται. Θέλει αρχές και ήθος η συνεννόηση και αυτά ο ΣΥΡΙΖΑ δεν τα έχει.Εμείς αποκλείεται να συναινέσουμε σε πολιτικές που δεν πιστεύουμε .Δ εν ψηφίζω κανένα νέο φόρο, καμία περικοπή κανένα υφεσιακό μέτρο" είπε ακόμη.

Από την άλλη πλευρά, τόνισε πως "αλλιώς δεν μας τα λέγατε το καλοκαίρι; Εμείς δεν ψηφίσαμε μέτρα. Στόχους και χρονοδιάγραμμα ψηφίσαμε. Μην λέτε ότι τα ψηφίσαμε γιατί τότε δεν θα τα φέρνατε τώρα".

Αναφορικά με την ανακεφαλαιοποίηση είπε πως είναι "έγκλημα που δεν διαγράφεται και δεν παραγράφεται", ενώ τόνισε πως το "κόστος της διακυβέρνησής σας είναι πάρα πολύ μεγάλο". 

"Ο προυπολογισμός είναι ο προυπολογισμός της ανάλγιτης αριστεράς και δε τον ψηφίζουμε", κατέληξε.