Να που και στην πολιτική η ζωή κάνει κύκλους. Για παράδειγμα, ο Αλέξης Τσίπρας ήταν αυτός που στέρησε την Προεδρία της Δημοκρατίας από τον Σταύρο Δήμα, ο οποίος είχε προταθεί τον Δεκέμβριο του 2014 από την κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου για τη θέση αυτή, ως υπερκομματικός και έμπειρος πολιτικός, για να διαδεχθεί τον Κάρολο Παπούλια και να αποφευχθούν οι εθνικές εκλογές.

Αυτή τη φορά, το όνομα του κ. Δήμα επανέρχεται στο προσκήνιο ως «χρυσή εφεδρεία» για τη διεκδίκηση ενός άλλου υψηλού αξιώματος. Αυτό δεν είναι άλλο από τη θέση του επικεφαλής μιας οικουμενικής κυβέρνησης, σενάριο που συζητείται όλο και πιο έντονα το τελευταίο διάστημα, προκειμένου το πολιτικό σύστημα να προωθήσει τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις και αλλαγές στο κράτος, αλλά και τα σκληρά μέτρα του τρίτου Μνημονίου σε κλίμα ενότητας.

Αλλωστε, παρά το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας χρησιμοποίησε την ψηφοφορία στη Βουλή για την ανάδειξη νέου Προέδρου της Δημοκρατίας προκειμένου η χώρα να προσφύγει σε πρόωρες εκλογές και να κατακτήσει το κόμμα του την εξουσία, ποτέ δεν στράφηκε εναντίον του κεντροδεξιού πολιτικού ούτε του επιτέθηκε ούτε αμφισβήτησε ποτέ το έργο του στην Κομισιόν, όπου θήτευσε για μεγάλο διάστημα ως επίτροπος Περιβάλλοντος.