του Γιώργου Λυκουρέντζου

Δεν της έφταναν της Νέας Δημοκρατίας τα προβλήματα με την εσωκομματική διαδικασία εκλογής Προέδρου, τις τελευταίες ώρες ωστόσο φαίνεται να προκύπτει ένα ακόμα μείζον ζήτημα που αφορά σε διχογνωμία γύρω από το πρόσωπο που θα αναπληρώσει τον Γιάννη Πλακιωτάκη στη θέση του γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Το πρόσωπο στο οποίο είχε καταλήξει ο κ. Πλακιωτάκης ήταν η βουλευτής Καστοριάς Μαρία Αντωνίου.

Πριν από λίγο ωστόσο ο έτερος αναπληρωτής γραμματέας της Κ.Ο Δημήτρης Κυριαζίδης (Σάββας Αναστασιάδης και Χρήστος Κέλλας είναι οι άλλοι δύο)  απέστειλε επιστολή στον κ. Πλακιωτάκη επισημαίνοντας του ότι η επιλογή της κ. Αντωνίου είναι λανθασμένη καθώς σύμφωνα με τον εσωτερικό κανονισμό λειτουργίας της Κ.Ο αυτός που πρέπει να οριστεί είναι ο αρχαιότερος εκ των την θέση αυτή έπρεπε να καταλάβει ο εκ των αρχαιοτέρων αναπληρωτών Γραμματέων κ.  Σάββας Αναστασιάδης.

«Γνωρίζοντας το ήθος και το ποιόν σας, και θέλοντας βαθύτατα να πιστεύω ότι η κατά τα ανωτέρω επιλογή δεν υποκρύπτει άλλα ελατήρια ή προθέσεις, που ανάγονται στις εκκρεμούσες εσωκομματικές διεργασίες και προτιμήσεις προς συγκεκριμένους υποψηφίους, παρακαλώ για την πιστή τήρηση του κανονισμού και εντεύθεν για την σύμφωνα με αυτόν αναθεώρηση της απόφασής σας» αναφέρει χαρακτηριστικά στην επιστολή του προς τον κ. Πλακιωτάκη ο βουλευτής Δράμας Δημήτρης Κυριαζίδης.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του parapolitika.gr η Κοινοβουλευτική Ομάδα φαίνεται πως θα αποδεχθεί τις παρατηρήσεις Κυριαζίδη και από Δευτέρα τον κ. Πλακιωτάκη στη γραμματεία της Κ.Ο θα αναπληρώσει ο Σάββας Αναστασιάδης.

 

Ολόκληρη η επιστολή Κυριαζίδη:

 

Αθήνα, 27 Νοεμβρίου 2015

Α.Π.: 1179

 

ΠΡΟΣ: ΤΟΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΠΡΟΕΔΡΟ 
ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
κ. ΙΩΑΝΝΗ ΠΛΑΚΙΩΤΑΚΗ

 

Αξιότιμε κύριε Αναπληρωτή Πρόεδρε,

Αγαπητέ φίλε Γιάννη,

Με έκπληξη μόλις πληροφορήθηκα ότι κατόπιν απόφασής σας προχωρήσατε στην παραχώρηση της θέσεώς σας του  γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδος της Νέας Δημοκρατίας στην εκλεκτή συνάδελφο και φίλη Μαρία Αντωνίου.

Προβήκατε δε στην τοποθέτηση αυτή, παρά το γεγονός ότι σύμφωνα με τον εσωτερικό κανονισμό λειτουργίας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας την θέση αυτή έπρεπε να καταλάβει ο εκ των αρχαιοτέρων αναπληρωτών Γραμματέων κ.  Σάββας Αναστασιάδης, έμπειρος συνάδελφος, στο πρόσωπο του οποίου πληρούνται άπασες οι οριζόμενες στον κανονισμό προϋποθέσεις, ιδία δε η ύπαρξη πενταετούς κοινοβουλευτικής θητείας, την οποία μόνον ο εν λόγω συνάδελφος κατέχει.

Γνωρίζοντας το ήθος και το ποιόν σας, και θέλοντας βαθύτατα να πιστεύω ότι η κατά τα ανωτέρω επιλογή δεν υποκρύπτει άλλα ελατήρια ή προθέσεις, που ανάγονται στις εκκρεμούσες εσωκομματικές διεργασίες και προτιμήσεις προς συγκεκριμένους υποψηφίους, παρακαλώ για την πιστή τήρηση του κανονισμού και εντεύθεν για την σύμφωνα με αυτόν αναθεώρηση της απόφασής σας.

Με εκτίμηση,

Δημήτρης ΚΥΡΙΑΖΙΔΗΣ