Άγνωστες πλευρές της εξέγερσης του Πολυτεχνείου παρουσίασε κατά τη χθεσινοβραδινή του ομιλία στους νεολαίους της ΟΝΝΕΔ ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης. «Στα γεγονότα εκείνης της περιόδου δεν συμμετείχαν μόνο αριστεροί αλλά και πολλοί δημοκράτες φοιτητές . Θυμάμαι , μας επισκέπτονταν τότε στο Πολυτεχνείο ο Παναγιώτης Κανελλόπουλος και ο Γεώργιος Μαύρος για να μας δώσουν κουράγιο. Παρότι δεν ήμασταν οργανωμένοι ως παράταξη μπήκαμε στον αγώνα κι αυτό το γνωρίζουν όλοι» ανέφερε εξιστορώντας την πορεία προς την ίδρυση της ΟΝΝΕΔ . «Ξεκινήσαμε ως Δημοκρατική Κίνηση Φοιτητών , ΔΗΚΙΦ, από το Πάντειο με επικεφαλής τον Άγγελο Μοσχονά και καταφέραμε να πάρουμε δύο έδρες.

Μπορεί ο Κωνσταντίνος Καραμανλής στις πρώτες εκλογές της Μεταπολίτευσης να κατέλαβε ποσοστό 50% όμως στις τάξεις των φοιτητών επικρατούσε η αριστερή ιδεολογία…». Ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε στο βάπτισμα το πυρός που έλαβε ως ενεργό μέλος της νεολαίας το 1974 στην Πάντειο. « Με κάλεσαν στο βήμα της γενικής συνέλευσης ως ‘’σύντροφο Μεϊμαράκη’’ κι εγώ όταν ανέβηκα και πήρα τον λόγο είπα ‘’Καραμανλής’’ και ‘’Δημοκρατική Κίνηση Φοιτητών’’, όπως μου είχε ζητήσει να πω ο Μοσχονάς. Καταλαβαίνετε τι έγινε από κάτω και πως με … περιποιήθηκαν» τόνισε χαμογελώντας.

Και συνέχισε : «Έτσι ξεκίνησα. Λίγο αργότερα φτιάξαμε το πρώτο περιοδικό το «Ναι» , κατόπιν την εφημερίδα «Θέσεις» και μετά την «Πρωτοπορία», αποδεικνύοντας στην πράξη ότι η παράταξη μας ήταν ανέκαθεν βαθύτατα δημοκρατική και η νεολαία μας παρενέβαινε στις εξελίξεις με προτάσεις και τεκμηριωμένο ιδεολογικό λόγο. Έτσι και σήμερα, δεν πρέπει να μπούμε σε μάχη γενεών αλλά ιδεών γιατί η Νέα Δημοκρατία είναι το κατεξοχήν κοινωνικό κόμμα».

Εξαπέλυσε δε επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα μιλώντας στη γλώσσα της νεολαίας. « Πριν από τις εκλογές του Ιανουαρίου έλεγε σε όλα Όχι υποσχόμενος ότι θα καταργούσε τα Μνημόνια , τον ΕΝΦΙΑ , ότι δεν θα συνομιλούσε με τη Μέρκελ και τον Ολαντρέου , όπως τον χαρακτήριζε. Αμέσως μετά τις εκλογές άρχισε τα ΙΣΩΣ και το καλοκαίρι έφερε το βαρύτερο σε σχέση με τα προηγούμενα Μνημόνια. Από το Σεπτέμβριο και μετά λέει σε όλα ΝΑΙ. Ο μπαγάσας δεν έχει πει ένα ΟΧΙ. Και ξέρετε ότι είναι πιο επικίνδυνο να λες σε όλα ΝΑΙ από το να λες σε όλα ΟΧΙ» .

ΔΓΙΑΝΝ