Ο Άδωνις Γεωργιάδης πραγματοποίησε την προεκλογική του ομιλία στο ίδρυμα Κακογιάννη, σε μια κατάμεστη αίθουσα. Ο υποψήφιος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έφτασε λίγο πριν τις οκτώ, όπου τον περίμεναν η σύζυγός του Ευγενία Μανωλίδου καθώς επίσης και τα δύο του αδέρφια Αλέξανδρος και Λεωνίδας.

Αξιοσημείωτο είναι ότι ο κ. Γεωργιάδης παρουσίασε το όραμά του για το κόμμα ακολουθώντας το παράδειγμα των υποψηφίων των Αμερικάνικων εκλογών. Μάλιστα στεκόταν όρθιος κρατώντας στα χέρια του ένα μικρόφωνο ενώ περπατούσε στη σκηνή του θεάτρου.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του επιτέθηκε στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας χαρακτηριστικά πως "τον Τσίπρα εγώ θα τον πολεμήσω σκληρά και θα λογοδοτήσει για τα όσα έκανε στην Ελλάδα". Παράλληλα για άλλη μια φορά, αναφέρθηκε με θετικά λόγια στο έργο της κυβέρνησης του Αντώνη Σαμαρά, λέγοντας μάλιστα πως εάν δεν διακόπτονταν βίαια η θητεία της από τις εκλογές που προκάλεσε ο ΣΥΡΙΖΑ, η Ελλάδα θα είχε βγει από το μνημόνιο και θα είχε εισέλθει στις αγορές.

Από την άλλη πλευρά παρουσίασε το πρόγραμμα και τις προτάσεις του για την επόμενη μέρα της Νέας Δημοκρατίας, υπογραμμίζοντας πως πρέπει να γίνει περισσότερο αποτελεσματική, μεταρρυθμιστική, ριζοσπαστική, με περισσότερες νότες ευρωπαϊκού προσανατολισμού και να συμβάλλει στο μέγιστο για την αλλαγή και την ανανέωση του πολιτικού συστήματος. 

Αναφορικά με το πολιτικό σύστημα της Ελλάδος, κινείται σε επτά βασικούς άξονες οι οποίοι ειναι οι εξής:
- δημόσια διοίκηση και ηλεκτρονική διακυβέρνηση
- υγεία και κοινωνική ασφάλεια
- οικονομικό σχέδιο για την καταπολέμηση της ανεργίας, την ανάπτυξη στου τομείς της επιχειρηματικότητας και των αγροτών
- εξωτερική πολιτική και εθνική άμυνα με στρατηγικές συμμαχίες και βασικός προσανατολισμός της Ελλάδας προ τη ΕΕ
- εσωτερική ασφάλεια και, μεταναστευτικό και δικαιοσύνη
- ενέργεια, περιβάλλον, τουρισμός
- εκπαιδευτική πολιτική, πολιτισμός και ΜΜΕ

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της ομιλίας του είπε πως η πόρτα του υπουργείου του ήταν πάντα, εξηγώντας παράλληλα το γιατί. Ακόμη υποστήριξε πως τον ενέπνευσε ο Πλούταρχος που περιγράφει μια σκηνή με τον Δημήτριο τον Πολιορκητή , γιο του Αντιγόνου, οποίος περνώντας γρήγορα μία γέφυρα , τον σταμάτησε μια. γραία και του ζήτησε να του μιλήσει. Εκείνος απάντησε ότι δεν προλαβαίνει και η γραία του απάντησε πως «από την στιγμή που είσαι βασιλιάς πρέπει να προλαβαίνεις»

Η συγκεκριμένη αναφορά του Άδωνι Γεωργιάδη καταχειροκροτήθηκε από το κοινό, όταν πρόσθεσε πως «από την στιγμή που είσαι υπουργός,πρέπει να προλαβαίνεις».