Ο Βασίλης Λεβέντης από το βήμα της Βουλής υπογράμμισε πως "ο κύριος στόχος του νομοσχεδίου έπρεπε να είναι να μπει τάξη στο τηλεοπτικό τοπίο και να υπάρξει πλουραλισμός. Να δίνουν φωνή σε όλους και όλοι να έχουν ισότιμη μεταχείριση. Εκεί ο νόμος δεν αναφέρει τίποτα". Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων ο νόμος φτιάχτηκε για τους πέντε-δέκα ισχυρούς "οικονομικά" στην Ελλάδα.

"Πιθανόν αυτός ο νόμος να λειτουργήσει ως συγχωροχάρτι, αφού αναφέρεται στο... από 'δω και πέρα. Οι παλιές εταιρείες δεν λαμβάνονται υπόψη και κάποιος που έχει χρέη δεν θα δώσει μία. Σε όλο τον κόσμο βάζουν κανόνες για να μειώσουν την ισχύ των καναλαρχών. Εδώ θα παρουσιαστεί ένας κροίσος, θα φτιάξει ένα κανάλι και θα κάνει ό,τι θέλει"

Παράλληλα επιτέθηκε στην κυβέρνηση λέγοντας πως “Δεν θα μπορούν οι οικονομικά “μικρότεροι”να μπουν στα κανάλια.Το νομοσχέδιο απευθύνεται στους πολύ ισχυρούς. Οι υπόλοιποι είναι μηδενικά. Περιορίζουμε το πεδίο ιδιοκτησίας σε 5-10 Έλληνες με τον κίνδυνο να έρθουν και... “μαϊμούδες” - εταιρείες. Εν έτει 2015 Εκκλησία, Δήμοι, κοινωνικοί φορείς δεν έχουν κανένα δικαίωμα στο μετοχολόγια των εταιρειών δείχνει ότι είμαστε στον μεσαίωνα. Ο υπουργός (σ.σ. Νίκος Παππάς), απορώ, δεν τα βλέπει αυτά".

"Αυτή είναι η φιλοσοφία της Αριστεράς; Το νέο ήθος; Όποια κυρία Αγγελοπούλου έχει χρήματα, να φτιάχνει κανάλι;” ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Θα θέλαμε και εμείς να ψηφίσουμε. Για άλλη μία φορά το δηλώνω ότι θα το θέλαμε. Η Ένωση Κεντρώων δεν μπήκε στην αίθουσα αυτή για να κάνει του ΚΚΕ και της Χρυσής Αυγής, τη διαγωγή, να λέει όχι σε όλα. Και επί του τέλους και επί της αρχής εμείς είμαστε όχι».