Η κόντρα του τέως Προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου με τον Υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά τόσο για τα τηλεοπτικά όσο και για τα ζητήματα της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας «θέρμανε» το κλίμα στη  Βουλή με τον κ. Βενιζέλο να εξαπολύει μεν επίθεση στην κυβέρνηση αλλά να αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο να ψηφίσει το άρθρο για τη δημοπρασία των τηλεοπτικών αδειών σε περίπτωση που ο κ. Παππάς αν ανατεθεί ο έλεγχος των υποψηφίων καναλαρχών σε διεθνείς εταιρείες.

Για μια ακόμα φορά ο κ. Βενιζέλος χαρακτήρισε το νομοσχέδιο ως κραυγαλέο εργαλείο αδιαφάνειας και διαπλοκής και κάλεσε τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να δουν ποια αντιμετώπιση είχε ο ίδιος ως Υπουργός Οικονομικών και ποια ο Γιάννης Βαρουφάκης: «Η μεταστροφή και η πολιτική εξαπάτηση έχει ανάγκη από κάποιους εξωραϊσμούς για να διατηρηθεί η αντοχή της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ να ψηφίζει τα μέτρα που τα προηγούμενα χρόνια καταγγέλλατε. Τώρα είστε αναγκασμένοι να ψηφίζετε και να γλείφετε εκεί που φτύνατε. Το νομοσχέδιο για τα ΜΜΕ εντάσσεται σε αυτό το σχεδιασμό. Πως αντιμετώπισε το επικοινωνιακό σύστημα την δική μου περίοδο στο ΥΠΟΙΚ και πως του κ. Βαρουφάκη του ανθρώπου που έβλαψε οργανωμένα και συνειδητά την πορεία της χώρας προκαλώντας τεράστια βλάβη στην οικονομία, επιχειρήσεις, νοικοκυριά. Μετρήστε τις ώρες τηλεοπτικής μυθοποίησης και δείτε τις πρωινές εκπομπές των τελευταίων 6 ετών με τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να λένε πως καταστρέφεται το ασφαλιστικό σύστημα και μετρήστε τον αντίστοιχο χρόνο για την επιτροπή των σοφών και όσα λέει ο κ. Κατρούγκαλος» είπε ο κ.Βενιζέλος.

Ο τέως Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υποστήριξε ότι το νομοσχέδιο είτε εφαρμοστεί είτε όχι είναι βλαπτικό για τις υφιστάμενες επιχειρήσεις. Αν δεν εφαρμοστεί γιατί οι υφιστάμενες επιχειρήσεις θα συνεχίσουν να λειτουργούν υπό εκβιασμό. Αν εφαρμοστεί τότε οι υφιστάμενοι παύουν να λειτουργούν με πτώχευση με ό,τι αυτό συνεπάγεται όχι για τους μετόχους που μπορούν να επανέλθουν με άλλα σχήματα αλλά για τους εργαζόμενους που θα απολυθούν χωρίς αποζημίωση, για τις οφειλές σε ασφαλιστικά ταμεία και δημόσιο αλλά και για την αποπληρωμή των δανείων σε τράπεζες.

Από την πλευρά του ο κ. Παππάς εξήγησε ότι μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου αναλαμβάνει το ΕΣΡ που θα διεκπεραιώσει των διαγωνισμό υποστηρίζοντας ότι «η δημοπρασία είναι η διαδικασία για να τιμολογηθεί το προϊόν με όρους αγοράς» .

Οι δύο άνδρες διασταύρωσαν πάντως τα ξίφη τους και για την επίσκεψη του κ. Ολάντ στην Ελλάδα αλλά και για την ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατίας. «Τώρα είστε λάτρεις- οπαδοί της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας. Ποιος; Ο Τσίπρας που ηγήθηκε της ευρωπαϊκής κομμουνιστικής αριστεράς. Εμείς αγωνιστήκαμε να πείσουμε το ευρωπαϊκό σοσιαλιστικό κόμμα να βοηθήσει τη χώρα. Μην έχετε αυταπάτες. Οι συσχετισμοί δυνάμεων στην Ευρώπη είναι διακρατικοί. Ο Ολάντ κάνει αυτό που εξυπηρετεί τα γαλλικά συμφέροντα. Τηρήστε τα συμφωνημένα σας είπε. Σας επήνεσε επειδή αλλάξατε 180 μοίρες γραμμή. Σας είπε ότι θα εξετάσουμε την εξυπηρέτηση του χρέους. Ούτε καν μίλησε για αναδιάρθρωση» είπε ο κ. Βενιζέλος.

Απαντώντας ο κ. Παππάς είπε: «Υπάρχουν στην ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία πολλές διεργασίες. Η ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία φαίνεται σε κάποιο βαθμό ότι οι λογικές του μεγάλου συνασπισμού την φέρνουν σε αδιέξοδο. Το ΠΑΣΟΚ στην Ελλάδα είναι το αντιπαράδειγμα. Συζητούν για να μην πάθουν ό,τι το πάλαι ποτέ κραταιό κόμμα. Θα ευχόταν κανείς να μπορείτε να τις παρακολουθήσετε αυτές τις διεργασίες αλλά μάλλον έχετε κάνει άλλες επιλογές».