Την καταφήφιση του πολυνομοσχεδίου αποφάσισε η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας, δεδομένου της ασάφειας και της σύγχησης που προκαλείται, σχετικά με τη διακύμανση τον φόρων και την επιβολή τους σε κατηγορίες πολιτών, χωρίς αυτές να διευκρινίζονται.

Ο πρόεδρος της κεντροδεξιάς παράταξης, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, σε δηλώσεις που έκανε στους δημοσιογράφους, στο περιστύλιο της Βουλής, ανέφερε:

"Η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας έχει αποφασίσει να καταψηφίσει το πολυνομοσχέδιο, το οποίο είναι χωρίς αρχή, χωρίς μέση, χωρίς τέλος. Καταργεί εκπτώσεις φόρου, αυξάνει τις κλίμακες των φόρων, βάζει φόρους σε εισοδήματα που δεν υπάρχουν. Τελικά αποδεικνύεται ότι τα μεγάλα ψέματα τα οποία είπε προεκλογικά (σ.σ. ο Αλέξης Τσίπρας), ήταν μόνο και μόνο για να υφαρπάξουν την ψήφο των πολιτών".

Σε ερώτηση που του τέθηκε σχετικά με το ότι ο Πιέρ Μοσκοβισί ζήτησε η αντιπολίτευση να ψηφίσει το νομοσχέδιο, ο κ. Μεϊμαράκης απάντησε: "Ο κ. Μοσκοβισί έχει το δικαίωμα να ζητάει ό,τι θέλει και να λέει τη γνώμη του. Και η αντιπολίτευση έχει, επίσης, το δικαίωμα να πάρει τις δικές τις αποφάσεις".