«Τα μέτρα, όπως είχαν προταθεί επί κυβέρνησης Σαμαρά το 2014, ήταν πολύ λίγα σε σχέση με όσα είχαν προταθεί το 2010».

Τα παραπάνω ανέφερε σε δηλώσεις του την Τετάρτη ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης, ο οποίος σχολιάζοντας τα νέα μέτρα που περιλαμβάνει το πολυνομοσχέδιο, είπε χαρακτηριστικά πως «είχαμε φάει, δηλαδή, το γάιδαρο και έμενε τότε η ουρά και τώρα έχουμε ξανά ένα γαϊδουράκι μπροστά μας».

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα Fm, ο κ. Χαρδούβελης αναφέρθηκε στο θέμα της ύφεσης στην οικονομία, εκφράζοντας την άποψή του ότι το 1,5% είναι πιο κοντά στην πραγματικότητα από ό,τι το 2,3%.

«Γι' αυτό θεωρώ ότι το υπουργείο Οικονομικών, εάν καταφέρει να πείσει την τρόικα ότι πράγματι ο ρυθμός ανάπτυξης δεν θα είναι τόσο άσχημος, ίσως να μην αναγκαστεί να πάρει τόσο δραστικά μέτρα άμεσα», είπε, σημειώνοντας πως πιστεύει ότι η επίδραση των capital controls θα επηρεάσει στο πρώτο εξάμηνο του 2016.

Την ίδια ώρα και όσον αφορά στη στάση της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του Ποταμιού απέναντι στα προαπαιτούμενα, απάντησε πως πρέπει να πουν «ναι» στις μεταρρυθμίσεις που αυξάνουν την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας, τη διαφάνεια. 

«Η Αντιπολίτευση δεν έχει την πολυτέλεια που είχε η προηγούμενη αντιπολίτευση που έλεγε "όχι σε όλα όσα λέει το Μνημόνιο". Η νέα αντιπολίτευση που είναι τα κόμματα που έχουν κυβερνήσει την Ελλάδα δεν μπορεί να λέει σε όλα "όχι"», δήλωσε.

Σύμφωνα με τον πρώην ΥΠΟΙΚ, πρέπει να δουν ποιες πολιτικές είναι σοβαρές και πρέπει να γίνουν και ποιες δεν πρέπει να γίνουν.

Άρα, όπως είπε, πρέπει να δουλέψουν πολύ τα κόμματα της αντιπολίτευσης γιατί «δεν είναι εύκολη δουλειά, δεν είναι αντιπολίτευση του αέρα».