Της Στέλλας Νοβάκη 

Φουντώνει η προεκλογική αντιπαράθεση μεταξύ των υποψηφίων της Νέας Δημοκρατίας για την ανάδειξη του νέου αρχηγού, με τα επιτελεία ωστόσο όλων των υποψηφίων να είναι σε εγρήγορση. Σήμερα σε νέα συνεδρίαση της ΚΕΦΕ αποφασίζεται η ημερομηνία των εκλογών, ενώ σχεδιάζεται και το πώς θα γίνει το debate μεταξύ των υποψηφίων.

Ημερομηνία

Όσο προεκλογικός πυρετών μεταξύ των υποψηφίων φουντώνει, οι επιτελείς της Συγγρού επιχειρούν, πολλές φορές μάλιστα και εν μέσω ενός ψυχροπολεμικού κλίματος, να καταλήξουν στην ημερομηνία των εσωκομματικών εκλογών. Το απόγευμα τα μέλη της ΚΕΦΕ, η σύνθεση της οποίας έχει διευρυνθεί με τη συμμετοχή και εκπροσώπων των τεσσάρων υποψηφίων προέδρων, θα επιχειρήσουν να προσεγγίσουν την ημέρα των εκλογών στην οποία θα συμφωνήσουν όλοι οι υποψήφιοι.

Μάλιστα, στη σημερινή συνεδρίαση οι εκπρόσωποι των υποψηφίων θα καταθέσουν τις προτάσεις τους σχετικά με το χρόνο, αλλά και το ποσό που θα κληθούν να καταβάλουν τα μέλη προκειμένου να ασκήσουν το δικαίωμα της ψήφου και έπειτα από τη συζήτηση των θεμάτων θα αποφανθούν για την ημερομηνία που θα στηθούν οι κάλπες.

Προεκλογικός πυρετός

Στα επιτελεία των τεσσάρων υποψηφίων, πάντως, έχουν αρχίσει να καταστρώνονται προγράμματα περιοδειών που θα κάνουν και οι τέσσερις υποψήφιοι, προκειμένου να κινητοποιήσουν μέλη, φίλους και ψηφοφόρους της ΝΔ να προσέλθουν στις κάλπες.

Ο Απόστολος Τζιτζικώστας ετοιμάζει την κάθοδό του στην Αθήνα και σήμερα το απόγευμα εγκαινιάζει το προεκλογικό του γραφείο στην Αθήνα (Πανεπιστημίου 39, στις 19.30), ενώ τις επόμενες ημέρες θα αρχίσει περιοδείες με πρώτο σταθμό την Πάτρα.

Επισκέψεις στην περιφέρεια ετοιμάζουν και οι τρεις άλλοι υποψήφιοι, με τις πληροφορίες να θέλουν τον κ. Γεωργιάδη να ταξιδεύει με ειδικό διαμορφωμένο πούλμαν, τον κ. Μητσοτάκη να σχεδιάζει ομιλίες εντός και εκτός Αττικής  και τον κ. Μεϊμαράκη να δίνει, προτεραιότητα στα κοινοβουλευτικά καθήκοντα, καθώς τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης θα διαδεχθούν άμεσα η μάχη για τα προαπαιτούμενα που η κυβέρνηση θέλει να τα περάσει με ένα άρθρο. Θα έχει ωστόσο την ευκαιρία να κάνει αρχηγικές εμφανίσεις δίνοντας παράλληλα δύο μάχες, εντός κι εκτός Βουλής, τόσο στηρίζοντας τον θεσμικό του ρόλο ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όσο και ως υποψήφιος για την αρχηγία του κόμματος.

Debate

Την ίδια στιγμή, οι υποψήφιοι δέχτηκαν τον… αιφνιδιασμό από την πλευρά της διοίκησης της ΕΡΤ, καλώντας τους σε τηλεοπτικό debate.

Συνεργάτες του Βαγγέλη Μεϊμαράκη αναφέρουν ότι δεν είναι αρνητικοί, αλλά είναι θέμα που θα πρέπει πρώτα να συζητηθεί μεταξύ των υποψηφίων αλλά και στην ΚΕΦΕ και να καθοριστεί αν θα διεξαχθεί μόνο αυτή η τηλεμαχία ή και άλλες.

Υπενθυμίζουν παράλληλα ότι η πρόταση του Βαγγέλη Μεϊμαράκη είναι να διεξαχθούν δύο ή και περισσότερες θεματικές συνδιασκέψεις όπως πρότεινε ο Απόστολος Τζιτζικώστας, συμπεριλαμβάνοντας όμως και συνδιάσκεψη με αντικείμενο τα θέματα εξωτερικής πολιτικής.

Συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη αναφέρουν ότι έλαβαν πρόσκληση του διευθύνοντα συμβούλου της ΕΡΤ Λ.Ταγματάρχη για τη διεξαγωγή μιας τηλεμαχίας μεταξύ των υποψηφίων για την προεδρία της Ν.Δ και απάντησαν αμέσως θετικά, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.