Τις θερμές ευχαριστίες της υπηρεσιακής πρωθυπουργού κυρίας Βασιλικής Θάνου – Χριστοφίλου δέχτηκαν σήμερα το πρωί στο γραφείο της στο Μέγαρο Μαξίμου όλοι οι συναρμόδιοι φορείς της Πολιτείας, οι οποίοι ενεπλάκησαν στην ομαλοποίηση του τρομερού προβλήματος της αντιμετωπίσεως των αυξημένων «μεταναστευτικών ροών», ως μία τελευταία προ των εκλογών ενέργεια της υπηρεσιακής κυβερνήσεως, η οποία σε ελάχιστο χρόνο απέδωσε πολύ σημαντικό έργο στο συγκεκριμένο τομέα.

Ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης Επίτιμος Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Πτέραρχος (Ι) ε.α. Γιάννης Γιάγκος, οι Αρχηγοί ΓΕΕΘΑ Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης, ΓΕΣ Αντιστράτηγος Βασίλειος Τελλίδης, ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Χρήστος Βαΐτσης και ΓΕΝ Αντιναύαρχος Γιώργος Γιακουμάκης ΠΝ, δέχτηκαν τις ευχαριστίες της πρωθυπουργού και δι’ αυτής της Ελληνικής Πολιτείας για τις συνεχείς και άοκνες προσπάθειες των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων.

Το ίδιο και οι Αρχηγοί της Ελληνικής Αστυνομία, του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής και του Πυροσβεστικού Σώματος, οι υπηρεσιακοί παράγοντες γιατροί και νοσηλευτές, το προσωπικό του ΕΚΑΒ, της FRONTEX, τα μέλη των εμπλεκόμενων Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, και οι εθελοντές.

«Η θητεία της υπηρεσιακής κυβέρνησης λήγει σε σύντομο χρόνο από σήμερα» τόνισε μεταξύ άλλων η κυρία πρωθυπουργός, προσθέτοντας ότι «η έναρξη της θητείας της συνέπεσε με τη σοβαρή διόγκωση του μεταναστευτικού που επέβαλε τη λήψη εκτάκτων μέτρων πέραν των όσων μέτρων είχαν ήδη δρομολογηθεί», για να ακολουθήσουν οι ευχαριστίες της Πολιτείας προς όλους όσοι συμμετείχαν (και εξακολουθούν να συμμετέχουν βεβαίως) σε αυτήν την εργώδη προσπάθεια.

Λ.Σ.Μ.