Λάβρος κατά της κυβέρνησης και της υιοθέτησης νέου μνημονίου εμφανίστηκε μιλώντας στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1 και τη Ζηνοβία Σαπουνά ο Στάθης Κουβελάκης, μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ και καθηγητής Πολιτικής Φιλοσοφίας στο King's College  του Πανεπιστημίου του Λονδίνου.

Χαρακτήρισε ως πολιτική ανωμαλία την αθέτηση των προεκλογικών εξαγγελιών του κόμματος και των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης σημειώνοντας πως απέτυχε μια συγκεκριμένη στρατηγική από την πλευρά του οικονομικού επιτελείου.

"Εμείς είμαστε ο ΣΥΡΙΖΑ και όχι όσοι υπογράφουν το μνημόνιο 3" είπε ερωτηθείς για το εάν μπορεί να παραμένει ακόμη μέλος του κόμματος και παραδέχθηκε πως υπάρχει ρήγμα στο κόμμα.

Έθεσε ταυτόχρονα ζήτημα δημοκρατίας καθώς δεν έγιναν αποδεκτές από την ηγετική ομάδα της κυβέρνησης οι αποφάσεις της Κεντρικής Επιτροπής και της Πολιτικής Γραμματείας πριν την 12η Ιουλίου που καλούσαν την κυβέρνηση να μην υποκύψει στους εκβιασμούς των δανειστών.

Υποστήριξε τέλος πως υπάρχει εναλλακτική λύση και αυτή είναι η έξοδος από το ευρώ και είπε πως το σχέδιο αυτό υπάρχει εδώ και καιρό στα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ.