Τη θέση του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ ότι μια συμφωνία με την Ελλάδα είναι εφικτή εντός της εβδομάδας μετέφερε στο briefing της Κομισιόν ο Μαργαρίτης Σχοινάς.

"Ο πρόεδρος Γιούνκερ πιστεύει ότι οι προτάσεις που έστειλε η ελληνική κυβέρνηση χθες είναι ένα σημαντικό βήμα μπροστά και μια καλή βάση για πρόοδο. Επιπρόσθετη δουλειά γίνεται τώρα σε τεχνικό επίπεδο για αξιολόγηση της πρότασης, η δουλειά αυτή γίνεται μεταξύ των τριών θεσμών και σε συναντήσεις με ειδικούς από την ελληνική κυβέρνηση για να ξεκαθαριστεί τι απομένει να γίνει", τόνισε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν.

Συμπλήρωσε ότι εκτός της δουλειάς σε τεχνικό επίπεδο, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναμένει και λίστα με προαπαιτούμενες ενέργειες από την ελληνική κυβέρνηση.

"Αυτό που θα θέλαμε να δούμε -πέρα από την λεπτομερή δουλειά σε αριθμούς και υπολογισμούς που τώρα γίνεται στους τρεις θεσμούς ενώ μιλάμε- είναι μια λίστα προαπαιτούμενων που αναφέρονται στην πρόταση αλλά πρέπει να ενταχθούν σε μια μορφή λίστας, διαδικασία που βρίσκεται σε εξέλιξη", επισήμανε.