Κορυφώνονται οι αντιδράσεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ με τους βουλευτές να παίρνουν ξεκάθαρη θέση απέναντι στα μέτρα που προτείνει η κυβέρνηση και με δηλώσεις τους να αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο να καταψηφίσουν την συμφωνία εάν έρθει στη Βουλή.

Από το πρωί κυβερνητικά στελέχη και βουλευτές έχουν ξεκινήσει το… αντάρτικο απέναντι στην διαφαινόμενη συμφωνία. Στην μακρά λίστα των διαφωνούντων προστίθεται και η βουλευτίνα του ΣΥΡΙΖΑ, Ελένη Σωτηρίου. Η κ. Σωτηρίου εκτίμησε ότι η συμφωνία δεν θα περάσει από τη Βουλή, τονίζοντας μάλιστα ότι «είναι ευθύνη της κυβέρνησης οι πολιτικές εξελίξεις που θα προκληθούν».

Συγκεκριμένα η βουλευτίνα μιλώντας στον «Δρόμο της Αριστεράς» έκανε το εξής σχόλιο: «Τα μέτρα που προτείνονται από την κυβέρνηση και μαθαίνουμε από διαρροές, ξένα Μέσα και non paper, δεν μπορούν να «καλλωπιστούν», δεν μπορούν να υποστηριχθούν, δεν μπορούν να ψηφιστούν».

Όπως, τονίζει, «εκείνο που σήμερα χρειάζεται είναι να πειθαρχήσουμε στην προγραμματική δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ να καταργηθεί το καθεστώς των Μνημονίων. Αλλά και στη θέληση του λαού και την ιστορική δυνατότητα για μια χώρα με αξιοπρέπεια, δημοκρατία και ανεξαρτησία και όχι χώρα περιορισμένης κυριαρχίας-αποικία των διεθνών τοκογλύφων».