Φρικτή χαρακτήρισε τη διαφαινόμενη συμφωνία μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή ΠΑΡΑΦΙΛΟΛΟΓΙΕΣ, με τον  Νίκο Ευαγγελάτο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης.

 «Δεν αφήνει κανένα περιθώριο και καμία ελπίδα στην ελληνική κοινωνία» πρόσθεσε.

Εκτίμησε πως η συμφωνία θα ψηφιστεί από το ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ, σημειώνοντας μάλιστα πως «αν είσαι κομμουνιστής, ψηφίζεις φόρους για όλους», ενώ μιλώντας για το τι θα πράξει ο ίδιος είπε πως δύσκολα θα ψήφιζε αυτή τη συμφωνία.

Για την συμφωνία

«Απορώ μια κυβέρνηση που εξελέγη με το σύνθημα «τέλος στην λιτότητα» και έχουν το θράσος σήμερα και βγαίνουν στα κανάλια και υπερασπίζονται 8,5 δις μέτρα που μπορεί μέχρι το βράδυ να έχουν γίνει 10. Απορώ!» ανέφερε σχετικά με την διαφαινόμενη συμφωνία ο βουλευτής της ΝΔ.

«Μου είναι δύσκολο να την ψηφίσω»

Αναφορικά με την στάση της ΝΔ απέναντι στην συμφωνία όταν θα έρθει στη Βουλή, ο κ. Γεωργιάδης παρέπεμψε στα κομματικά όργανα. «Δεν μπορώ να σας πω τι θα κάνει η ΝΔ γιατί δεν έχει συνέλθει ακόμα κανένα κομματικό όργανο για να σας πω τι θα κάνει».

Μιλώντας ωστόσο για τον ίδιο, τόνισε ότι του είναι πολύ δύσκολο να ψηφίσει μια συμφωνία, που είναι αντίθετη σε όλη την δική του πολιτική φιλοσοφία. «Εμένα η πολιτική μου φιλοσοφία είναι μικρότερες κρατικές δαπάνες ώστε να μειώνονται οι φόροι, να πάρει μπρος η ιδιωτική οικονομία, να παράγει πλούτο και από τον πλούτο να υπάρχει ευημερία. Αυτή για μένα είναι η διαδρομή που πρέπει να ακολουθήσουμε.

Αυτή η συμφωνία είναι ολοένα και περισσότεροι φόροι για να μην γίνει καμία περικοπή στον δημόσιο τομέα, για να μην υλοποιηθεί καμία μεταρρύθμιση. Είναι το ακριβώς ανάποδο από αυτά που εγώ πιστεύω ότι φέρνουν την ευημερία στην πατρίδα μου».

«Θα περάσει από τη Βουλή»

Την εκτίμησή του ότι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ θα ψηφίσουν τελικά την συμφωνία ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης δηλώνοντας ότι : «Πιστεύω ότι θα περάσει. Νομίζω ότι αυτή είναι μια χαρά συμφωνία για τους κομμουνιστές. Τι λένε οι κομμουνιστές; Βάλτε φόρους σε όλους, πάρτε τους τα λεφτά και φάτε τα. Αυτό κάνει αυτή η συμφωνία. Τώρα το αν θα λειτουργήσει; Οι κομμουνιστές δεν καταλαβαίνουν ότι δεν λειτουργεί ο κομμουνισμός για αυτό κατέρρευσε όπου εφαρμόστηκε αλλά αυτό είναι μετά από ένα διάστημα.

Η προσωπική μου εκτίμηση είναι ότι αυτή η συμφωνία μπορεί να περάσει από το ΣΥΡΙΖΑ και επειδή για τους ΑΝΕΛ έχω άποψη ότι ο κ. Καμμένος για να κρατήσει την καρέκλα του υπουργού Αμύνης στην πραγματικότητα ότι και να λέει θα ψηφίσει τα πάντα, πιστεύω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να περάσει τη συμφωνία. Πιστεύω δηλαδή ότι έχει δίκιο ο κ. Σκουρλέτης και έχει άδικο ο κ. Μητρόπουλος.

«Χειρότερο το τελικό κείμενο»

«Το τελικό κείμενο θα είναι σίγουρα χειρότερο» τόνισε τέλος ο κ. Γεωργιάδης σημειώνοντας: «Η ουσία παραμένει πράγματι το να βγούμε από το ευρώ είναι θάνατος άρα εδώ μας έχει φέρει ο κ. Τσίπρας με το μαχαίρι στο λαιμό γιατί δεν πρέπει να βγούμε από το ευρώ αλλά από την άλλη αυτή η συμφωνία αναρωτιέμαι αυτοί που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ σήμερα τι σκέφτονται»; 

 

ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1-ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΣ-ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ 23/6/2015 by Parapolitika.Gr on Mixcloud