Λίγες ώρες μετά τις εξελίξεις στις Βρυξέλλες και την διαφαινόμενη συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και δανειστών ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Λαπαβίτσας μιλάει στην γερμανική εφημερίδα Zeit και διαμηνύει ότι δεν θα γίνουν δεκτά νέα μετρα λιτότητας και συνηγορεί υπέρ της εξόδου από το ευρώ.

Όταν ερωτάται τι πιστεύει για τις νέες προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης απαντά ότι υπάρχουν Κάποιες προτάσεις που δεν είναι γνωστές ούτε στον ίδιο αλλά οι περισσότερες μεταρρυθμίσεις είναι κυρίως μετρα λιτότητας τα οποία επηρεάζουν αρνητικά την καθημερινότητα των πολιτών και αυτό δημιουργεί πολιτικά προβλήματα.

Όταν ερωτάται τι εννοεί ακριβώς απαντάει: «Πολλοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είτε είναι από τα αριστερά είτε όχι είναι πολύ σκεπτικοί για να αποδεχθούν ένα τέτοιο πρόγραμμα. Πως θα το εξηγήσουν στους ψηφοφόρους τους;»

Όταν ο δημοσιογράφος τον ρωτάει ποιες είναι οι κόκκινες γραμμές απαντάει ότι έχει παραγίνει αυτή η συζήτηση και ότι το μονο που μπορεί να πει είναι όχι στα μετρα λιτότητας. Το πακέτο μέτρων πρέπει να είναι στην σωστή κατεύθυνση. 

Ο κ. Λαπαβίτσας λέει ακόμα ότι δεν θα εκπλαγεί αν δεν υπάρξει συμφωνία στο τέλος της εβδομάδας. Και προσθέτει ότι αυτό θα γίνει επειδή οι Έλληνες δεν θα θέλουν να συμβιβαστούν. Οι δανειστές ζητούν πλήρη υποταγή. 

Όταν ερωτάται τι θα σημαίνει μια ρήξη για την Ελλάδα απαντά ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι στο τραπεζικό σύστημα. 
Η κατάσταση είναι κρίσιμη. Η Ελλάδα πολύ απλά δεν μπορεί να εκπληρώσει τα κριτήρια του ευρώ. Είναι προφανές. Η χώρα καταρρέει. Αυτό που επιχειρούν να φορτώσουν στις πλάτες των πολιτών είναι πραγματικά τρομακτικό. Αν υπήρχε συναίσθηση στην Ελλάδα και στην Ευρώπη θα είχαμε αναζητήσει νωρίτερα άλλες λύσεις.

Όταν τον ρωτάει ο δημοσιογράφος αν εννοεί έξοδο από το ευρώ απαντάει:

«Ναι, να βγούμε από το ευρώ έτσι ώστε να πάρει ανάσα η ελληνική οικονομία».

Όταν του επισημαίνεται ότι 70% των Ελλήνων δεν θέλουν έξοδο από το ευρώ απαντάει ότι το πρόβλημα δεν είναι η πλειοψηφία του λαού αλλά τα υψηλά στρώματα. Η ελίτ της Ελλάδας είναι χρεοκοπημένες από Κάθε άποψη. Οικονομικά, πολιτικά και ηθικά. Αυτοί οι άνθρωποι δεν μπορούν να ηγηθούν, δεν έχουν οράματα δεν έχουν ευθύνες. Αλλά ελέγχουν την κοινή γνώμη και κυρίως τα ΜΜΕ.