Τη θέση ότι μετά από πέντε μήνες η διαπραγμάτευση της κυβέρνησης με τους εταίρους δεν πέτυχε εξέφρασε μιλώντας στην "Κοινωνία ώρα Mega" ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Αλέξης Μητρόπουλος και επισημαίνοντας ότι πλέον η συμφωνία με αυτό το πακέτο μέτρων θα πρέπει να βρει ανάχωμα στους Έλληνες βουλευτές.

"Το τελευταίο καταφύγιο του λαού σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία όπου οι δανειστές επέβαλαν εκβιάζοντας, η Βουλή πρώτα μπορεί να στείλει μήνυμα αξιοπρέπειας εθνικής, περηφάνιας στους δανειστές και μετά εκλογές, αυτή είναι η άποψή μου", είπε χαρακτηριστικά.

Σημείωσε ότι το πακέτο μέτρων που έρχεται δεν ξέρει "εάν μπορεί να το αναδεχθεί προς εφαρμογή μια κυβέρνηση της Αριστεράς" ενώ ζήτησε να μην προτρέχει κανείς να θεωρήσει σίγουρη τη συμφωνία γιατί όπως ακούει "οι δανειστές έχουν ξεσαλώσει" και διαθέτουν πλέον και απόφαση της ολομέλειας του ευρωπαϊκού δικαστηρίου που "αναγορεύει την ΕΚΤ ως καταβόθρα των τοξικών ομολόγων" και της δίνει τη δυνατότητα να αγορά χωρίς πλαφόν τα ομόλογα των χωρών του νότου.

Σε σχέση με το θέμα της κομματικής πειθαρχίας που είχε θέσει ο Νίκος Παππάς τόνισε ότι πρέπει να αφεθούν ελεύθεροι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ καθώς δεν ταιριάζουν οι πιέσεις σε κόμμα της Αριστεράς.

Αναφορικά με το πως μπορεί να ψηφιστεί η συμφωνία έκανε λόγο για Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου ή για επείγουσα διαδικασία που μπορεί να αποφασιστεί στη διάσκεψη των προέδρων, ενδεχόμενο όμως με το οποίο τάσσεται ο ίδιος ενάντια.